Kezdőoldal » Számítástechnika » Internet » Gmailban a bejövő domain...

Gmailban a bejövő domain címeket hol lehet végleg blokkolni?

Figyelt kérdés

Ezek vsznű vmilyen adatcsaló programok lehetnek de feszt küldi majdnem minden nap, rt n66u asus routerem van, nem tudom hogy kellene blokkolni hogy ne is lássam ezeket az idegesítő xarokat.

Ilyenek. Apple <No-reply@custhelp.com> a(z) host.palebluehosting.com domainen keresztül

2016. dec. 5. 05:45
 1/7 anonim ***** válasza:
Vagy jelöld meg spam-nek, vagy adj hozzá szűrési feltételt a nem kívánatos címekhez.
2016. dec. 5. 06:54
 2/7 A kérdező kommentje:
Eleven spam és állandóan küldik, én egyszerűen látni se akarnám! A szűrési opciókkal ezt nem tudom elérni, nekem legalább is nem megy.
2016. dec. 5. 12:39
 3/7 anonim ***** válasza:
Ha már eleve spamként érkezik, akkor nincs több tennivalód. Ami a spambe megy, azt a Gmail automatikusan törli 30 nap múlva.
2016. dec. 5. 22:06
 4/7 anonim ***** válasza:

Nem nagyon értem a problémát.

A spam-et csak akkor látod ha ráklikkelsz.

A szűrési feltételek között ott van a törlés opció is.

A probléma megoldása lehet még, ha nem regelsz be minden gyanús oldalra, vagy erre egy másik címet használsz, aminek úgyis mindegy.

2016. dec. 6. 04:46
 5/7 A kérdező kommentje:
Nagy tévedés, mivel sehová nem regisztráltam be.. A Magyar nyelven kívül semmit se tudok, nagy nehezen 1x regeztem be egy no-ipre a kamerámhoz de kiderült az se kellett volna. Ezek egyszerűen zavarnak, azt akarom a gép be se engedje, de ezt nem tudom elérni, mindegy, marad a törlés.
2016. dec. 6. 05:19
 6/7 A kérdező kommentje:

Közbe ezt találtam: Relay megtiltás

A legfontosabb, amit a levelező szerverek gazdáinak meg kell tenniük, az annak megakadályozása, hogy a spam küldők ugródeszkának használhassák rendszerüket. Aki ezt elmulasztja, az nemcsak azt kockáztatja, hogy a szervere erőforrásait elrabolják, és ezzel a szolgáltatásait bénítják, hanem azt is, hogy fekete listára kerül, sokan nem lesznek hajlandók leveleket fogadni ettől a szervertől. Az ilyen állapotból való kikerülés aztán sok munka és kellemetlenség saját, és a távoli felhasználókkal, rendszergazdákkal. A legtöbb korszerű szerver szerencsére alkalmas arra, hogy "non-relay" módra konfiguráljuk. Lejjebb, a szerverekről szóló bekezdésben található néhány példa. Ügyeljünk azonban arra, hogy a helyi felhasználók, akik a szerverről, vagy POP/IMAP kliens segítségével PC-kről leveleznek, ne legyenek kitiltva.

Spam szűrők

Megtehetjük, hogy a spam leveleket kiszűrjük. Tudnunk kell, hogy minden ilyen megoldás szükségképpen kiszűr néha spam-nak tartott nem spam levelet is. Az ez által okozott kellemetlenség azonban rendszerint jóval kisebb, mint az amit a kéretlen levéltömeg okozna. Ha a kiszűrt levél nemcsak a semmibe tűnik, hanem visszapattan, akkor pedig a küldő megtalálhatja a módját (pl. a postamesteren keresztül) az ártatlanul elutasított levél célbajutásához. A szűrés történhet a levelezőrendszer szintjén és a felhasználók szintjén is. Ha a rendszergazda szűri a spam vagy spam gyanús leveleket, akkor azok nem foglalnak még ideiglenesen sem helyet a gépünkön. A felhasználók levélszűrése árnyaltabb lehet, de aktív és hozzáértő felhasználót feltételez.

Fekete listák

A spam-ek jelentős része ugyanazokról a címekről érkezik. Ez két értelemben is igaz: a 'From:' fejrészelembe írt feladó és az SMTP feladó, ahonnan a levél a rendszerünbe érkezett, sokszor ugyanaz. Mint ahogy szó volt róla, sokszor az a hely, ahonnan a spam-et kapjuk, ártatlan ugródeszka. Ha megtiltjuk ezekről a helyekről a levelek érkezését, akkor az ártatlan helynek is segítünk, hogy - bár bosszúságok után -, módosítsa a konfigurációt, és ezzel csökkentse az általános spam veszélyt. A spam szűrő konfigurálás egyszerű módja, hogy valamilyen konfigurációs fájlba kell beírnunk azokat a helyeket, ahonnan nem kívánunk levelet fogadni. Ez "kézi" beavatkozást igényel a feketelista minden egyes bővítése, vagy szűkítése esetén. Régebben ilyen feketelista működött az ELLA.HU/IIF.HU és a SZTAKI.HU domainra. Van mód azonban automatizmusra is, ezért áttértünk ennek használatára.

Valósidejű spam blokkolás

Szval blokkolható csak érteni kéne hozzá, ez is egy tárolt változatból van.

2016. dec. 26. 19:14
 7/7 anonim ***** válasza:

Na várjunk!

Te most azt szeretnéd, hogy a gép magától tudja, hogy szerinted mi a spam és mi nem?!

Ügyes a gmail, de még nem mesterséges inteligencia. :)

Sok mindent kiszűr, de ami átmegy rajta, arra neked kell megtanítod.

Jelöld meg a levelet, majd a "Továbbiak" fül alatt válaszd ki az "ehhez hasonló levelek szűrése" opciót. Itt adj hozzá értelemszerűen egy "törlés" szűrőt. Legközelebb ezek már törlődni fognak maguktól.

Lehet elsőre macerásnak tűnik (bár 3 másodperc az egész), de utána a tudni fogja a gép, hogy miket töröljön kérdés nélkül és nem neked kell bíbelődni vele.

Én is annak idején "megtanítottam" szépen a gépet és láss csodát, nagyon régóta egy darab ilyen vackot se kaptam.

2016. dec. 27. 10:33

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!