Mitől lehet ennyire gyenge a letöltési sebességem ilyen net mellett? (lent a többi)
Hát igen. Cat 5-ös kábelen csak 100Mbps jön át, tehát tök feleslegesen van 500 Megás neted.
Cserélni kéne a kábelt Cat 5e vagy Cat 6-ra.
(Az átváltás miatt az 500Mbps az ugye 62,5mb/s-t jelent)
Nos be szereztem Cat 6 osat így speed testen 540 et értem el de a letöltés az sajna nem javult.
A torrent jó mert a legtöbbet seedeltet szedtem le 19000 feltöltő szóval nem tudom.
Lehet valami baj van a utorrentel
Ha 10, ha 19ezer feltöltő van, akkor is csak a beállított mennyiségű kapcsolatot fogja létrehozni az utorrented.
Mindig csak annyi adatot fogsz kapni, amennyi a megadott mennyiségű kapcsolaton keresztül jön.
Vigyázz, hogy túlzottan nagy értékeket ne állíts be, mert a gagyibb routereket lazán kiüti (restart után helyreállnak természetesen)
Torrentnél az alacsony sebesség lehet a lassú merevlemez miatt is.
Nálunk is 500Mbps-es DIGI net van. (62,5Mb/s)
Ha valami sürgősen kell akkor SSD-re töltöm le, ilyenkor az elméleti maximum felett töltök (550Mbps körül ~68mb/s)
Ha kevésbé fontos akkor HDD-re, de ilyenkor max 40-45mb/s-el tudok tölteni. A másik szobában lévő gép szintén sima winyóra max 35-38mb/s körül tölt.
Ha befektetés nélkül ki akarod deríteni, hogy nálad is a lassú winyó-e a ludas. (Ugye ez speedtestnél nem derül ki..) akkor csinálj egy RamDisk-et. (Ez a RAM-ból választ le egy előre megadott részt, ezt HDD-nek fogja látni a rendszer, csak villámgyors lesz) Majd indítsd el egy népszerűbb torrentet (erre töltsd le). Ha így 62mb/s körüli érték van akkor a lassú winyó miatt nem tudod rendesen tölteni.
Illetve próbaképpen megpróbálhatod másik klienssel is (pl. qbittorrent)
Mikor töltöttem le a "feladatkezelőt" megnyitottam, hogy a winyó mennyire terhelt de alig ment 27%.
De kipróbálom amit írtál lehet jó lesz.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!