Puszta elméleti kérdés. Ha mekiből wifizel, akkor megtalálhatnak?
Belefutottam ilyen proxy meg VPNnel kapcsolatos cikkekbe.. nem értek hozzá, elég felületes a tudásom, de annyit megértettem, hogy ezekkel a valamikkel tudják az emberek titkosítani a kilétüket, esetleg az adatforgalmukat az interneten.
De mi van, ha én fogom a tabletem, vagy laptopom, és besétálok egy McDonaldsba, és az ottani wifin mittomén, drogot vagy bérgyilkost veszek? Mindenféle védettség nélkül, vagy csak simán egy TOR böngészővel... Lényegében csak azt tudják lenyomozni, hogy az ottani WiFiről ment fel valaki, nem? Vagy ha a készüléket is azonosítják, azt nem tudják megtalálni kié, nem?
Mondjuk gondolom a meki WiFije kellőképpen védve van, hogy mit lehet nézni, vagy mit nem, ez csak egy elméleti kérdés:D
Nyugodj meg, ha nem vagy vérprofi hálózat szakértő, akkor úgy megtalálnak, hogy csak úgy nyekkensz!
MAC címet ugyan lehet spoofolni, de az sem 100%-os megoldás.
Csak nem hétköznap délelőtt futó sorozatokból szerzed az értesüléseidet? Egyrészt a legtöbb helyen a nagyon hamar törlik a kamerák felvételeit(elvégre nincs is rá szükség, a tárhellyel meg spórolnak), másrészt meg ha már kokaint rendel a kérdező akkor gondolom nem az első sarki mekibe akar beugrani - aztán sok sikert ahhoz hogy megtalálj valakit akiről legjobb esetben is csak szar minőségű kép van, és a környéken senki nem tud róla semmit.
Hm, érdekes:D
MAC kód? Életemben nem hallottam:D
Szóval igen, leginkább az a kérdés, hogy be tudják-e azonosítani a készüléket, és ha igen, mi kezdenek vele.
Mert pl az én tabletem külföldön lett vásárolva, meg hát amúgysem kell nevet adni vásárláskor, vagyis nem olyan, mint az IP címnél, hogy egyszerűen lekérik a szolgáltatótól a személyes adatokat...
Azért felhívnám a figyelmet arra, hogy semmi ilyesmit nem követtem el, csupán logikai játék:D
Piha
Bár azzal még mindig nem mennek sokra, ha mondjuk 4 éve Amerikában lett vásárolva a termék:D
De akkor vannak eszközök a hatóságok kezében, ha kell. Mivel lehet pl kivédeni ezt?
Mármint ok, lehet mekiből wifizni, de ha a saját dolgában bízik az ember, akkor hogy tudja teljesen levédeni magát? Van ez a TOR, ezt vágom. Olvastam olyanról, hogy VPNn, ahogy nézem megvásárolandó szolgáltatás. Egy ilyen VPN meg a TOR már együtt elég biztonságos?
Ha a VPNért fizetsz, a hatóságok nem tudják a VPN szolgáltatót megkérni, hogy adják ki a személyes adataid? Akkor mivel vagyunk előrébb?
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!