Ha kiteszem a routerem a netre, akkor mennyi idő mulva fogják feltörni?
Openwrt router, 22-es port helyett valami más portot adtam meg, és fél nap mulva már egy kanadai ip-ről ment a próbálkozás :(
(van kis ócska webkamera is bedugva ip-cam gyanánt, de az más téma)
Nekem csak azért kell a távoli elérés, hogy lássam, hogy mikor ki van otthon...a csatlakozott eszközökből.
Pl. ha a tesóm otthon van, akkor látom, hogy kapcsolódik a telójával.
Sajnos nem értek a szakmai dolgokhoz, a netes leirásokból épitettem össze a rendszert.
Egy erősebb jelszót mennyi idő míg feltörnek napi néhány száz próbálkozással?
Vagy mi a tuti megoldás, hogy mezei internet böngészőből is be tudjak lépni és a mjpg-streamet is nézhessem távolról?
Egy jó jelszót elég nehéz feltörni brute force-algoritmussal. Írj be egy a jelszavadhoz hasonló karaktersorozatot erre az oldalra, és meglátod, hogy mennyi a feltörés várható ideje: [link] (A legfontosabb, hogy hosszú legyen a jelszó, nem az, hogy mindenféle ezoterikus szimbólumok legyenek benne, bár az is segít. A "Massive Cracking Array Scenario" mellett látható idő miatt nem kell annyira aggódni, mert olyan sebességgel csak jól felszerelt kormányhackerek meg hasonlók tudnak jelszót tippelgetni - de ha már az is kikerült a "piros zónából", vagy legalábbis elérte a több napos kategóriát, akkor már elég biztonságos a jelszavad.)
(P.S. Napi néhány száz próbálkozással nevetségesen sok idő lenne akár egy 8 karakteres jelszót feltörni. Annál sokkal több próbálkozást kísérel meg egy igazán eltökélt betörő. Ami még fontos, hogy a jelszavad ne értelmes szó legyen, illetve ne az "abc123" kategória, mert sok betörő szótári szavakkal és hasonló gyakori jelszavakkal próbálkozik sok embernél, remélve, hogy néhányan úgyis béna jelszót állítottak be.)
Szia.
Nézz utána az "openwrt exploit"-oknak is. Mivel nem csak úgy lehet egy eszköz felett irányítást szerezni ha megvan a jelszó.
Sok sikert.
üdv.
az volt a jelszó, hogy "twitter"
hogyan tudom lenullázni és ujratenni a szoftvert a routerre?
Szia.
Mit értesz a "lenullázás" alatt ?
Két dolgot tudsz tenni :
1. Másik verziójú Openwrt-t teszel rá (ha nem a legfrissebbet telepítetted)
2. Leszeded a router gyártójának honlapjáról az utolsó routeredhez való firmware-t és megpróbálod azt visszatenni a routerre (keress rá a router tipusa alpján, hogy meg lehet-e ezt csinálni, tehát openwrt-rőkl gyári szoftwerre visszaálni-mert ez nem mindig járható út)
Csak megjegyzésként : A jelszavad pediglen harmat gyenge volt. Minimum egy darab nagy betű kell hogy legyen benne, és lehetőleg ne az első karakter legyen a nagybetűs karakter, minimum egy szám is kell hogy legyen benne és legalább egy speciális karakternek is lennie kéne benne.
( pl. szerDa_23)
Sok sikert.
üdv.
jo, hát fél nap alatt csak nem találták ki....na mindegy, igazából lehet egyszerüen megjegyezhető jelszó, ha mondjuk valami magyar szó és két-három szó egymás után irva ékezetek nélkül...
"gyakorikerdesekponthu" --- szerinted ezt mennyi idő kitalálni?
ja meg mondjuk megprobálom kitiltani magyarországon kivül eső IP-ket
meg 3-ból álló port knocking
aztán még az is benne van a pakliban, hogy az UPC nem ad fix ip-t, kb fél évente ujat kapok.
na visszatettem a gyári szoftvert és utána ujra az openwrt-t remélem igy nem maradt meg semmi a korábbi incidensből...
és mostmár egy 23 karakteres jelszó van, amit nem igazán lehet találgatással feltörni.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!