Kezdőoldal » Számítástechnika » Internet » Mit állítsak be a Routeren?

ZsetDavi kérdése:

Mit állítsak be a Routeren?

Figyelt kérdés
Koncepció: van egy mondem abból egy utp kábel a Routerbe. A Router wifijén nincs net és a Routerből kivezetett utp kábeleken sincs net. Az lenne a kérdés először is hogy milyen sorrendbe kell összerakni?A 2.hogy mit kell beállítani a routeren?

2016. nov. 21. 08:38
1 2 3
 1/22 anonim ***** válasza:

Ha közvetlenül dugod be egy olyan számítógépbe ahol nem lett semmi állítgatva a modemből kijövő kábelt, akkor van net?

Ebben az esetben a modemből jövő kábelt a router wan portjára dugd, a router valamelyik lan portjából kijövő kábelt pedig a gépbe. A routeren pedig csinálj egy hard resetet. Ekkor már kellene működnie... persze utána nem árt, ha állítasz be jelszavakat, wifit pedig bekapcsolhatod, ha ki lenne kapcsolva, és oda is titkosítás + jelszó.

2016. nov. 21. 09:05
 2/22 A kérdező kommentje:
Akkor van net. Viszont a routeren egy bemeneti pont van.(linksys wrt54gl) Oda dugtam. A hard resettel is próbálkoutam. Ezzel arra jutottam hogy a gép úgy érzékelte mintha lenne net de semmit nem töltött be.
2016. nov. 21. 09:48
 3/22 anonim ***** válasza:

1. Melyik netszolgáltató?

2. Maga a router csatlakozik? Fölveszi a publikus netes IP-t?

2016. nov. 21. 10:14
 4/22 A kérdező kommentje:
Thome. A publikus netes ip-t? Olyat vesz fel aminek a vége 1.1 még a modemnem 1.124(a 124ben nem vagyok biztos, az a lényeg hogy mást.)
2016. nov. 21. 10:21
 5/22 anonim ***** válasza:

Ezzel nem segítesz.

A routered a WAN csatolóján mi az IP cím? Ha ott nincs, vagy ilyen 192.168 vagy 172. kezdetű akkor valami gáz van.

2016. nov. 21. 11:25
 6/22 A kérdező kommentje:
192.168.1.1 van.
2016. nov. 21. 12:08
 7/22 anonim ***** válasza:
Szerintem te rossz címet nézel. A megadott valószínűleg a router belső IP címe lesz. Esetleg csinálhatnál screenshototkat arról amit a router weboldalán látsz.
2016. nov. 21. 13:35
 8/22 A kérdező kommentje:
Rendben. Ha hazaérek összerakom és csinálok.
2016. nov. 21. 14:11
 9/22 A kérdező kommentje:

[link]

[link]

[link]

[link]

Itt is vannak. Az ugye látszik a cmd-s képen hogy a kapcsolat megvan a router és a gép közt... A router oldalán semmit nem állítottam,Gyári.(hard reset volt.)

2.és 3. kép közt annyi van hogy a windows a 3.-on azt "érzi" hogy van net de közbe a chrome ilyet dob vissza.....(4.kép)

2016. nov. 21. 16:22
 10/22 anonim ***** válasza:
Hát.. nem pont ezekre gondoltam. Hanem mondjuk a status lapra. A feltöltött képeken nem látszik a WAN felé irányuló kapcsolat (csak az, hogy DHCP-re van állítva), hanem az a helyi kapcsolat, amiről te is látod, hogy működik.
2016. nov. 21. 16:33
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!