Kezdőoldal » Számítástechnika » Internet » Internetes nyereményjátékoknál...

Internetes nyereményjátékoknál általában előre el van döntve ki lesz a nyertes?

Figyelt kérdés
Illetve van egyáltalán nyertes vagy csak a felhajtás kedvéért találnak ki ilyeneket?
2016. nov. 11. 13:29
 1/7 anonim ***** válasza:
Nincs mindenkire érvényes szabály. Van, hogy igen, van, hogy nem.
2016. nov. 11. 13:30
 2/7 A kérdező kommentje:
És mi a jele annak ha ez a helyzet?
2016. nov. 11. 13:31
 3/7 anonim ***** válasza:
Van erre is, arra is példa. Egy noname facebook oldal ami csak like-okat akar magának gyűjteni, hamarabb fog ilyennel csalni mint egy bejelentett cég ami nem fogja a hírnevét kockáztatni egy simlis játékkal.
2016. nov. 11. 13:33
 4/7 A kérdező kommentje:
De aki részt vesz ilyen játékon és nem ő nyer, az honnan tudhatná meg, hogy nyert e egyáltalán valaki? Tudom, van hogy kiírják a nyertes nevét, de senkinek sem tart sokáig kitalálni egy fiktív nevet.
2016. nov. 11. 13:38
 5/7 Lajos54 ***** válasza:

Általában akkor garantált a szabályos sorsolás, ha igazoltan közjegyző jelenlétében történik.

Ettől persze lehet akár enélkül is tisztességes, de akár az ellenkezője is, akár ahogy előttem írták.

2016. nov. 11. 13:38
 6/7 A kérdező kommentje:
Szóval a jó hírét nem nagyon tudja rontani egy cég, mert nem lehet lecsekkolni, hogy kamuzott e.
2016. nov. 11. 13:39
 7/7 anonim ***** válasza:

Elméletileg ennek komoly szabályzata van, és ellenőrizhetik is, bár az esetek 99%-ban senki nem ellenőrzi, hogy a cég mennyire tartotta magát a szabályokhoz.

Egyes nyereményjátékok bejelentéskötelesek, a NAV felé kell jelezni, ha ilyet rendezel. De viszonylag kevés az ilyen típusú nyereményjáték.

Igazán hiteles sorsolást valóban csak hivatalos szerv által ellenőrzött módon lehet csinálni, minden más esetben fennállhat a csalás lehetősége.

Egyszer én is szerveztem egy céges nyereményjátékot. Egy kis értékű, de hasznos eszköz volt a nyeremény. A játékosoknak előzőleg regisztrálniuk kellett magukat.

Napokig gondolkodtam azon, hogyan történjen a sorsolás, de végül nem bonyolítottam túl. A játékosok listáját bemásoltam a random.org-ra, az oldal összekeverte nekem, és a sorban első lett a nyertes. A random.org egy olyan oldal, ami valódi véletlen számokat generál, atmoszférikus zaj alapján, mert egy sima PC-vel szinte lehetetlen valódi véletlen számot generálni.

2016. nov. 11. 14:04

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!