Internetes nyereményjátékoknál általában előre el van döntve ki lesz a nyertes?
Általában akkor garantált a szabályos sorsolás, ha igazoltan közjegyző jelenlétében történik.
Ettől persze lehet akár enélkül is tisztességes, de akár az ellenkezője is, akár ahogy előttem írták.
Elméletileg ennek komoly szabályzata van, és ellenőrizhetik is, bár az esetek 99%-ban senki nem ellenőrzi, hogy a cég mennyire tartotta magát a szabályokhoz.
Egyes nyereményjátékok bejelentéskötelesek, a NAV felé kell jelezni, ha ilyet rendezel. De viszonylag kevés az ilyen típusú nyereményjáték.
Igazán hiteles sorsolást valóban csak hivatalos szerv által ellenőrzött módon lehet csinálni, minden más esetben fennállhat a csalás lehetősége.
Egyszer én is szerveztem egy céges nyereményjátékot. Egy kis értékű, de hasznos eszköz volt a nyeremény. A játékosoknak előzőleg regisztrálniuk kellett magukat.
Napokig gondolkodtam azon, hogyan történjen a sorsolás, de végül nem bonyolítottam túl. A játékosok listáját bemásoltam a random.org-ra, az oldal összekeverte nekem, és a sorban első lett a nyertes. A random.org egy olyan oldal, ami valódi véletlen számokat generál, atmoszférikus zaj alapján, mert egy sima PC-vel szinte lehetetlen valódi véletlen számot generálni.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!