Kezdőoldal » Számítástechnika » Internet » Hogyan nyissak portot UPC-s...

Hogyan nyissak portot UPC-s neten?

Figyelt kérdés

Wifivel csatlakozok a routerhez, 192.168.0.40 -es IP-t kapok, a porttovábbitásnál megadtam a szerver portját (Cs 1.6 27015) majd az ip címet, és ismét a portot, a kapcsolat típusát automatikusan hagytam, viszont nem engedi ki a szervert..

A routerben a tűzfalat kikapcsoltam, a WAN tiltást kikapcsoltam, a gépem tűzfalán is kiengedtem a portot, majd azt is próbáltam lekapcsolni, de sehogy sem működik, a szerver folyamatosan a 192-es ip-t kapja meg, ami ugye a router címe.. Néztem youtube videókat is, aszerint is csináltam, és semmi.. nem működik

2016. nov. 10. 15:11
 1/6 anonim ***** válasza:

Tehát... te futtatsz szervert a .40-es IP-n, a 27015-ös porton? Akkor ugye a routerben a WAN felől érkező 27015-ös port kéréseket kell továbbítani a .40-es IP-re, illetve beállítani, hogy az adott MAC című gép lehetőleg mindig a .40-et kapja. Így értetted? Így állítottad be?

Mert ha igen, akkor mennie kellene és ha a publikus net-es IP-re (amit a routeren vagy a www.whatismyip.com-on le tudsz kérdezni) kívülről akarnak csatlakozni, akkor mennie kell.

2016. nov. 10. 15:27
 2/6 A kérdező kommentje:
2016. nov. 10. 15:37
 3/6 A kérdező kommentje:
Mindíg a 40-es ip-t kapom. Hol lehet azt beállítani, hogy arra a portra érkező dolgokat az én gépemre "továbbítsa"? Minden menüpontot átnéztem, de semmmi használhatót nem találtam eddig
2016. nov. 10. 15:38
 4/6 anonim ***** válasza:

Ember, hány IP címre akarod ugyanazt a portot forwardolni? Így nem csoda, hogy nem működik. Egy sor kell: nyilvános és célportnak is 27015, IP-nek a 40-es végű (a géped IP-je) és mindkét protokoll.

A .113 végű nem tudom mi, de a 0.1 az a router, a 127.0.0.1 meg szintén nem tudom hogy jön ide, az ugye a localhost, ami a routerből nézve szintén a router lesz. És akkor még ott van a .10 végű. Így gyakorlatilag szegény routernek fogalma sincs, hova dobja a csomagot.

2016. nov. 10. 18:39
 5/6 anonim ***** válasza:
Ja és most nézem, hogy IPv6 portforwardhoz akarod írni az IPv4 címeket? Keresd meg az IPv4 forwardot és ott állítsd be!
2016. nov. 10. 18:41
 6/6 A kérdező kommentje:
Nincs a router beállításai között IPV4 ..
2016. nov. 19. 18:39

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!