Kezdőoldal » Számítástechnika » Internet » Ebay-en kisebb összegű rendelé...

Ebay-en kisebb összegű rendelés esetén is előfordulhat vám, illetve adó fizetés?

Figyelt kérdés
Már nagyon sok helyen utánanéztem, de szeretnék biztosra menni. Licites cuccokat találtam kb. 20 forintért, amit szeretnék megvenni. Az eladó értékelése 99.5%, illetve a szállítás ingyenesként van feltüntetve. Az érdekelne, hogy ilyen érték mellett, illetve max. 2-3ezer forint esetén előfordulhat, hogy vámot vagy adót kell fizetni? Valamint lehetséges, hogy egy adott terméket (jelen esetben csokit) valóban 20 forintért kapjak meg? Előre is köszönöm a válaszokat!
2016. nov. 10. 13:16
 1/4 anonim ***** válasza:

[link]

Ha látsz az import charges-nál egy összeget, akkor igen, ha nem, akkor nem.

Amúgy Free Shipping-nél tudtommal, ha lenne vám is, az eladó kötelessége lenne azt állni.

Lehetséges 20 Ft-ért nyerni, én is most kaparintottam meg valamit annyiért, nem könnyű, de lehet sikerrel járni néha.

2016. nov. 10. 13:39
 2/4 A kérdező kommentje:
Nincs import charges rész, szóval végülis licitáltam, aztán majd meglátjuk, hogy mi lesz. xD Köszönöm a választ! ^^
2016. nov. 10. 13:48
 3/4 anonim ***** válasza:
100%

Az ÁFA-kötelesség határa nagyjából 13 ezer forint, ez alatt se vám, se áfa nincs, hacsak nem cég nevére megy a csomag.

Kínából jellemzően "gift" megjelöléssel szokták küldeni a cuccokat, az olyan csomagokat meg szúrópróba szerűen vizsgálják csak át, és csak akkor kell adót fizetni, ha magasabb értéket állapítanak meg, mint a fent említett határ.

Én 14 év alatt legalább 120 cuccot rendeltem, jellemzően 10 ezer forint alatti értékeket. Sose fizettem se vámot, se áfát.

És valóban előfordul, hogy 20 forintért kapod, mert a kínaiak állami támogatást kapnak az exportra, így megéri nekik veszteséggel is eladni eBay-en.

2016. nov. 10. 13:52
 4/4 A kérdező kommentje:
Neked is köszönöm, sokat segítettél!
2016. nov. 10. 13:53

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!