Az megoldható, hogy otthon van netem és az otthonomtól kb 18 km-re netezzek az otthoni internetkapcsolatommal? És ha igen akkor mik a lehetőségek?
Megoldható: Húzol egy 18km-es netkábelt otthonról. :D
Vagy pedig: ha kábeles neted van, és 18kmre ugyanaz a szolgáltató, egyszerűen felpakolod a modemed a táskádba, majd mikor megérkeztél, üzembe helyezed, belépsz a kódoddal (ha van) stb.
Megoldható lemondod az otthoni neted és veszel egy mobil internetet bárhol használhatod. De máshogyan ez nem lehetséges. Vagy pár ilyen lehet megoldaná a dolgot:
De szerintem az első megoldás a nyerő.
2. vagyok.
Nálunk +1 eur/hó -ért kapsz 3G-s internetet.
Idézem:
valahogyan netről rákapcsolódni az otthoni hálóra még akkoris ha a gép otthon kivan kapcsolva,
Akkor mit akarsz elérni? Modemen átballagsz és kész?
ugyanígy netrőt kapcsolódni itthonra az iskolai netről keresztül és ehhez kellene egy itthoni server féleség ami állandóan megy.
Ezek szerint serverben gondolkozol.
ráállnák az iskolai serverre ami az enyémről hozná a kapcsolatot.
Kicsit zavaros amit megfogalmaztál, de szerintem itt a megoldás. Mindenképp kell egy gép ami be van kapcsolva nálad.
Serveres dolgot felejtsd el. A saját gépedet használd.
Egy kérdés így hangzott el egy fórumon:
Szeretném az egyik gépet netről elérni.
Úgy működik, hogy a két gép 2 különféle ip-t kap. Van amelyik szolgáltató ezt megengedi, van amelyik nem.
Ha megy, akkor nem kell semmi proxy, meg router, meg huncutság, akár mind2 gépnek lehet külön dyndns hostja, külön dyndns kliens, és mind2 külön-külön látszik a netről a saját hostján.
Elsőnek ajánlom, hogy egy gépet próbálj feltenni, elérhetővé tenni. Ha megy, lépj tovább.
Gyakorlatilag kell egy állandó ip amit kívülről a böngészőbe beütsz és kapcsolódik a gépedhez neten keresztül. Érdemes haverral összeállni és próbálkozni, kipróbálni míg beüzemeled.
Lehet, hogy még tudok valamit összehozni a későbbiekben infó gyanánt.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!