Hány éves kortól lehet internetet beköttetni?
Én 16 éves korom óta intézem a netet és a TV-t. De beszerelésnél felnőtt adatait kérik, az ő aláírásával. Nálunk azért viszem én ezt, mert anyuék nem technikus tipusok, én viszont vágom a dolgot. Fizetni ők fizetik.
F/17
Ha a router beállítófelületén van lehetőség rá, akkor próbálj kisebb sávszélt beállítani nekik, így ha náluk is akadozni fog minden, akkor talán meggondolják magukat...
Például TP-Link router esetén: https://www.youtube.com/watch?v=DhbBxy5WWrM
#4-es ötletét én is támogatom.
Korlátozd le nekik valami jó lassúra a netet, hadd lássák milyen is az.
Amúgy meg lehet mobilnetet venni, pl 5GB 3.500 Ft és egy lol meccs ami 25-50 percig tart 20-40MB-ot vesz le játékonként.
Nyilvánvaló az indokuk: "ha lenne jobb neted, állandóan azon lógnál". Csak nem mondják ki.
A lassítás szerintem nem jönne be, a legtöbb embert nem érdekli a sebesség. 8 Giga RAM van a gépében, de Windows XP fut rajta, mert "nekem jó így is". Erről szól az egész ország, ezért nem jutunk semmire, mert mindenki megelégszik azzal, ami van.
Ha a LAN4-re kábellel csatlakozva sem éred el a beállítófelületet, akkor talán nem jól állítottál be valamit a fix IP-nél.
Sajnos ennél a típusnál nem látok sávszél korlátozási funkciót.
Esetleg (ha sikerül bejutni) az Advanced Management > QoS menüpontban a játék által használt port megadásával a router elvileg az adott port forgalmát részesíti előnyben a többihez képest:
Megj.:
Ezenkívül a kézikönyv szerint a csatlakozó eszközöket virtuális alhálózatokba tudod rendezni, és ezek sorrendjét (prioritását) állítgatni, - de ehhez nekem már kevés a tudásom, meg nincs ilyen router-em, valamint más a szolgáltató, így próbálgatni sem tudom.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!