Letöltéstől vírust kapott a gépem, mit tegyek? (bővebben lent)
Játékot akartam letölteni (HoTD), de az valamiért nem sikerült. Helyette mindenféle csodával lettem megáldva: előugornak mindenféle hirdetések (főleg randivonal meg alulöltözött nénik), illetve ha a Google-ben szeretnék keresni, megjelenik egy no-name böngészősáv, és automatikusan idegesít azzal, hogy a Google helyett szándékosan az "új" böngészősávba ír.
A másik meg az, hogy a Sajátgépben megjelent egy misztérikus D-meghajtó (vagy akármilyen más betűs meghajtó), és nem lehet eltávolítani, pedig se CD, se pendrive nem járt a gépemben hetek óta. És én erre gyanakszok. Légyszi ne nevessetek ki, laikus vagyok és nem értek ehhez, úgyhogy eléggé gáznak tűnhetek (így is annak érzem magam)! Mit tegyek? Mit ajánlotok?
Kétféle vírusirtó sem találta meg a kórokozót. Illetve az ad-block szűrő a Chrome-ban nem működik olyan értelemben, hogy ezt az újfajta "vírust" nem szűri, így felugranak a nem kívánt ablakok.
(megjegyzés: apunkagames vagy p2cgames-ről töltöttem, már nem tudom melyiknél kattintottam a letöltés gombra. de ez legyen iskolapélda arra, hogy egyikről se töltsünk le ezentúl)
KÖSZÖNÖK minden választ!
Nem vírusirtó kell ide, hanem malware-irtó:
MalwareBytes
AdwCleaner
Hitman Pro
Spybot
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!