Facebookon miért éppen azokat a hirdetéseket látom, amelyeket?
Különféle módokon lehet. Egyrészt bizonyos tevékenységek függvénye, másrészt néha meg is jelenik olyan ablak, amiben (aránylag) testreszabható.
Ha megfigyeled, itt a Gyakorin is, ha egy kérdésben vagy hozzászólásban valamilyen eszközről van szó (például laptop akkumulátor), szinte biztos, hogy a környékén olyan hirdetés fog megjelenni.
Van egy oldal amit a fb-on is lájkoltam, néha meg is látogatom, ez egy webshop. Az övéké az egyik hirdetés, ami állandóan megjelenik.
A másik meg egy olyan oldal reklámja, ami webshop nyitáshoz kíván segítséget nyújtani. Ezt viszont nem lájkoltam és nem is látogatom az oldalt, talán egyszer kb. fél éve megnéztem kíváncsiságból.
Szóval nem tudom hol van benne a logika, ezek fizetnek a legtöbbet a megjelnésért, vagy miért épp ezeket látom folyton?
A legtöbbnél jobb oldalon fent van egy kis háromszögű jel. Erre kattintva lesz egy kis helyi menü, ahol beállíthatod, hogy ennek a hirdetését nem akarod a továbbiakban látni. Persze ez nem lehet mindegyiknél megtenni.
Hiába, az ilyen ingyenes dolgoknak (mint a facebook) is kell a bevétel.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!