Kezdőoldal » Számítástechnika » Internet » Egy "kedves " ismerősöm...

Egy "kedves " ismerősöm egyfolytába feltöri az email fiókom. Van hozzá programja. Mit tudok tenni ilyen esetben? Hogy tudnám ezt megszüntetni?

Figyelt kérdés
2010. ápr. 26. 07:36
 1/10 anonim ***** válasza:

az attól függ, honnan töri fel...

pl. ha a gépeden lévő levelezőprogramból töri fel, akkor vagy használj másik levelezőprogramot vagy pedig használj tűzfalat...

ha neten töri fel, akkor térj át másik e-mail szolgáltatóhoz...

de nem léteznek ilyesmi programok, max. tudja a jelszavad...

2010. ápr. 26. 07:56
 2/10 anonim ***** válasza:

Ha odaengeded a géped elé, az a te bajod. Ha odaengedted és telpítgetett az szintén a te bajod. Ezzel azt tudod csinálni, hogy nem engeded oda a gépedhez, nem levelezel olyan gépről amihez később ő is odakerül vagy korábban ő is használta.

Egyébkéntmeg használj erősebb jelszót, ne a baba12345-öt.

"Program" legfeljebb olyan lehet, ami visszafejti a csillagok alatti karaktereket.

2010. ápr. 26. 08:03
 3/10 A kérdező kommentje:
Nem az én gépemről töri fel. Írta is,hogy fel tudja törni ,van hozzá olyan programja,ami másodpercenként nemtom hány jelszót próbál be. Minden fiókot fel tud törni azt mondja. Változtattam jelszót is,mert én sem hittem el,de tényleg igaz lehet,mert kiírta,hogy nemrég léptek be .....ezzel az ip.címmel.
2010. ápr. 26. 08:06
 4/10 A kérdező kommentje:
Soha nem ült még ide a gépemhez,sőtt életemben nem találkoztam vele.Már a 3 . jelszóm van,és nem egyszerűk.
2010. ápr. 26. 08:07
 5/10 anonim ***** válasza:
100%

akkor adj egy ilyen jelszót:

f4Rt:8yKh-

Ha tényleg programmal dolgozik, akkor egy ilyet elméletben egy átlagos teljesítményű géppel több napig tarthat feltörni, ha szerencséje van. Ha nincs szerencséje évekig is.

De az ilyen Marian19 szerű jelszavakat valóban pár másodperc vagy perc alatt feltöri egy jelszókereső program.

De az is lehet, hogy valamilyen keyloggert rakott a gépedre.

2010. ápr. 26. 08:14
 6/10 anonim ***** válasza:

ahhoz hogy felrakjon valamit a gépedre, nem kell hogy odaüljön.

Esetleg jelszó emlékeztetőd nincs? Mert ha az be van állítva és tudja a választ akkor tök mindegy, milyen új jelszavakat találsz ki.

2010. ápr. 26. 08:16
 7/10 A kérdező kommentje:
Nincs jelszóemlékeztetőm,és már nem magyar 14-16 jegyű szavakat találtam ki.
2010. ápr. 26. 08:27
 8/10 anonim ***** válasza:
Milyen levélfiók ez?
2010. ápr. 26. 09:45
 9/10 anonim ***** válasza:

"van hozzá olyan programja,ami másodpercenként nemtom hány jelszót próbál be. "

Azonnal hagyd ott a szolgáltatót... Egy normális szolgáltató érzékeli az ilyen bruteforce feltörést és azonnal letiltja azt az ip-címet egy jó időre.

2010. ápr. 26. 13:46
 10/10 anonim ***** válasza:

Mintha levéltitok megsértéséért fel lehetne jelenteni. Plusz mivel feltörte a fiókot:

Btk 300/C (1) az az számítástechnikai rendszer és adatok elleni vétség megalapozott gyanúja miatt be kéne idézzék.

Ha az IP, dátum megvan akkor lehet a szolgáltatót is hívni. Bár ők is a rendőrségre küldenek. Nehéz ügy...

2010. ápr. 27. 20:27

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!