Hogyan csináljak zeneválogatást (mixet) Youtubeon? (bőv. Lent)
Egyszerűen nem érdekli a feltöltőt, hogy törlik-e a videóját.
Egyébként ha egy zene jogvédett és ezt a YouTube rendszere észreveszi, akkor két dolgot tehet:
1) A szerzői jog tulajdonosa beleegyezett abba, hogy bár a videó fent marad, de a kieső költségeket úgy pótolják, hogy a felhasználónak reklámokat jelenítenek meg a videó közben.
2) Ha az első pontba nem ment bele a szerzői jog tulajdonosa, akkor a YouTube megfelelő részlegére benyújtott kérelemmel töröltetheti a videót.
No azért nem ugy van, hogy rögtön perelnek. Én kizárólag YouTube-ról letöltött zenét használok aláfestésekre. A hangkönyvtárból ugyan lehetne ellenőrizgetni, hogy milyen előirás van rájuk, de időt rabló és pontosan kell beirni a cimet is, ami sokszor gondot okoz. Van olyan hosszu feltöltésem is (igaz nem epikus zenei aláfestéssel), amelyre feltöltés után 38 darab zenére jött youtube értesités, hogy szerzői joggal védett, de a videom fenn maradhat, ha engedélyezek mellette reklámokat. Hát engedélyeztem. Ha a sok értesités között előfordul egy olyan, hogy szerzői joggal védett, de xy országban nem látható, de pl MO-on igen, nekem az se veszélyes, belemegyek. De ha olyan is akad, hogy a hangsávot miatta leveszik, akkor törlöm a YouTuberól és annak helyére uj számot szerkesztek, majd ujra feltöltöm. Évek óta vannak fenn ilyen videoim és a YouTube csatornám állapota rendben van: https://www.youtube.com/features
Még az is előfordul, hogy ha feltöltesz egy videot, egy adott zenére akkor nincs semmi előirás, de jóval utána a jogtulaj meggondolja magát és előirja a reklámmegjelenést, még akkor sincs probléma a videod láthatóságában.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!