Nincs internettem, a troubleshoot-nal ez a hibauzenet fogad: the default gateway is not available. Nallam van a baj vagy lehet hogy a kiszolgalonal?
Figyelt kérdés
Tegnap hoztam fel a gepemet szegedre, otthon (szerbiaban) meg semmi baja nem volt.
A halozati wifi megy. Probaltam ujrainditani a netet. Meg linuxon az /etc/init.d/network-manager restart-ot is probaltam. Probaltam fix gateweyt is adni (amit a cmd-be kiirt). Az erdekes hogy ipv4 cimem sem 192.168... hanem 10.71.23.204, a default gateway peddig 10.71.0.1
Nem csak a gepen, hanem itt a laptoppon (linux op) sem megy. mi lehet a gond? Hivni kell a kiszolgalot?
Elore is koszonom a segitseget!
Bocsi a gepelesert, linuxon nincs magyar billentyuzet, es csak itt van wifi. :/
2016. okt. 11. 17:49
1/4 anonim válasza:
Az "internett"-et felejtsük már el, köszönöm.
2/4 A kérdező kommentje:
Amenyiben nem tudsz segiteni a gondomon kerlek mellozd a hozzaszolast, koszonom!
2016. okt. 11. 18:00
3/4 anonim válasza:
kérdezd a szolgáltatót, mert a 10.71 -es tartomány egy belső cím kosztás.
4/4 anonim válasza:
Úgy tűnik, hogy az adott szolgáltatáson mac szűrés van, csak adott címmel rendelkező hálózati adaptert enged felcsatlakozni. Keresd meg a rendszergazdát, és regisztráltasd be vele a mac címedet.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!