Kezdőoldal » Számítástechnika » Internet » Miért nem tudok csatlakozni...

Jocika147 kérdése:

Miért nem tudok csatlakozni az internetre?

Figyelt kérdés

Ma reggel ujrainditottam a routerem, azóta nem működik, nem tudok csatlakozni az internetre. Wan miniport (pppoe) keresztüli csatlakozasnal tovább nem jut el. 651 és hibát ír, a modem vagy a csatlakozáshoz használt egyéb eszköz hibát észlelt. Ezelőtt mindig jó volt, nem volt vele gond

Jól van össze dugva. Van egy sima modemem is, amit bedugtam és úgy működik minden, viszont az nem wifis plusz a tvhez is muszaly ezt a routert hasznalnom, hogy működjön az is. Valaki tudna segíteni? Már mindent kipróbáltam de semmi eredménye.

2016. okt. 9. 15:14
 1/8 anonim ***** válasza:

routernek kell kezelnie a PPPoE kapcsolatot nem a gépednek.

Annak felületén a WAN beállításoknál kell megnézni.

2016. okt. 9. 15:18
 2/8 A kérdező kommentje:
És azt hogyan tudom? Semmilyen ip címet nem találok a routeren amivel tudnék állítani a router beállításokon. Már ha egyáltalán erre gondoltál..
2016. okt. 9. 15:24
 3/8 anonim ***** válasza:

alapértelmezet átjáró a hállózati kapcsolatoknál ami a router IP -je.

de biztos kaptál hozzá kis kézi könyvet, abba is lépésről lépésre le van írva.

Ha csak így össze dugod és gépről próbálsz PPPoE kapcsolatott indítani az vagy sikerül, vagy nem, attól föggően hogy épp hogy azonosítja a WAN kapcsolatott.

2016. okt. 9. 15:27
 4/8 Hominida ***** válasza:

Az újraindításhoz tedd hozzá, hogy csak áramtalanítottad rövid időre, vagy resetelted is.

Az IP-cím a kezelési leírásában ott van. 192.168.1.0., .1.1, .2.0, .2.1 ilyenek szoktak lenni. Ha a router adminjelszavát nem ismered, akkor resetelni kell a gyári alapbeállítás visszaállításához.

2016. okt. 9. 15:27
 5/8 A kérdező kommentje:
Először reseteltem, de már azóta adapterbol is kihuztam. Nincs hozzá semmilyen Kézikönyv a thome nem hagyott itt semmit, csak kicserelte erre a modemre. ZTE home gateway speedport entry 2i. Ennyi van rairva. A wifi neve meg a kódja semmi más.
2016. okt. 9. 15:31
 6/8 A kérdező kommentje:
Megvan a router ipje. 192.168.1.254. Be is tudtam lépni. Innen hogyan tovább?
2016. okt. 9. 15:41
 7/8 A kérdező kommentje:
Az internet is működik már... viszont wifim nincs.. ezért is reseteltem reggel a routert... rá van csatlakozva a telefon de nincs internet. ez miért van?
2016. okt. 9. 15:49
 8/8 Hominida ***** válasza:

A routeren be kell kapcsolni a wireless (wifi) kapcsolat működését, beállítani a hálózatnevet, a kiosztható helyi IP-címek tartományát (DHCP), a kapcsolat titkosításának fajtáját és jelszóját, az esetleges szűrést is az eszközök MAC-címe szerint, és persze a jelszót, titkosítást ezzel azonos módon kell beállítanod a telefonon is. Mielőtt végzel, a router admin felületének is adj saját jelszót, egyébként bárki beléphet és átállítja az egészet.

Ha ez az egész nagyon érthetetlen volt, akkor a legjobban akkor jársz, ha megkérsz egy ismerőst a beállításra.

2016. okt. 10. 01:12

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!