Kezdőoldal » Számítástechnika » Internet » Lassú az internet! Mi lehet a...

Lassú az internet! Mi lehet a gond?

Figyelt kérdés
Telekomnál vagyunk és a netmánia M(20mbit/s) csomag van,viszont a speedtest.net letöltésnek 10mbit/s-ot mutat feltöltésnek pedig 1mbit/s-ot mutat !És sajnos néha egy 144p-s videót sem játsz le akadás nélkül!!Mindezt wifi-n!Mi lehet a gond?Én routerre gondoltam mert kb.5-6éves és nem is valami márkás csak egy sima telekomos router.Válaszokat előre is köszi!!!

2016. okt. 9. 08:24
 1/10 P.O.C. ***** válasza:
39%

Sajnos a legtöbb netszolgáltó "okosan" különszedte sávszélességet névelegesre és a garantáltra. Magyarul: egy kiskaput hagyott magának, hogy olyat adjon el neked, aminek a lehetőségével nem is rendelkezik.

10 megabit amúgy még bőven a garantált sávszélesség fölött van ennél a csomagnál.

20 megabitet amúgy egy matuzsálemi G -s routernek is bírnia kéne.

2016. okt. 9. 08:33
 2/10 A kérdező kommentje:
Bocsi de azt nem írtam,hogy ha letöltök pl.filmet torrentel akkor max.!!!!!!!! 1mbit/s-et ér el de a legtöbb esetbe ezt sem!!!!
2016. okt. 9. 08:39
 3/10 anonim ***** válasza:
Próbáld meg kábelesen rákötni a gépre és úgy tesztelgesd, kérj kölcsön valakitől kábelt, ha nincs otthon. 5-6 éves noname router már lehet nem bírja úgy.
2016. okt. 9. 09:49
 4/10 CspCsj ***** válasza:

Volt valaha gyors? Mióta lassú?

Több számítógéppel vagy telefonnal/táblagéppel is ki tudjátok próbálni? Hátha csak az egyik gépen lassú és a többin elfogadható.

2016. okt. 9. 09:56
 5/10 A kérdező kommentje:

3#

Kábellel is próbáltam de nem lett sokkal gyorsabb csak 1.2mbit/s de volt,hogy még rosszabb lett mint volt sajnos!!

4#

A böngészés nagyon gyors!Csak néha a videókkal van baj,viszont a letöltéssel mindíg!Azt hogy mióta ilyen lassú azt nem tudom mivel tavaly vettünk laptopot és akkor vettem észre,hogy ha letöltök akkor nagyon lassú!Telefonokkal viszonylag gyors...de néha nem akar semmit se betölteni...

2016. okt. 9. 10:40
 6/10 A kérdező kommentje:

Másik számítógéppel nem próbáltuk!

2telefonnal és 2tablettel próbáltuk és ott is ugyan ez a helyzet a böngészés szuper(általában)de a videók néha megakadnak(az esti órákban)a letöltés elfogadható mivel ha le is töltünk akkor az úgy is a google playen töltünk ott meg nem töltök gigabájtokat mint laptoppal....

2016. okt. 9. 10:45
 7/10 CspCsj ***** válasza:

Akkor külön nincs modem, és a telefonkábel egyből a router-be megy?

1Mbit-re hivatkozva sűrűn hívogatnám a hibabejelentőjüket. Előbb-utóbb megunják a szerelők és tényleg utánajárnak...

2016. okt. 9. 18:47
 8/10 anonim ***** válasza:
Szoktál a beérkezett üzenetek között tömöríteni? és használod-e a CClenaert?
2016. okt. 10. 09:07
 9/10 A kérdező kommentje:

4#igen de vannak ilyen átalakítók és úgy megy a routerbe

Modem nincs

5#nem szoktam,nem használom a CCleanert

2016. okt. 10. 14:03
 10/10 A kérdező kommentje:
Bocsi 7#est és 8#ast akartam irni
2016. okt. 10. 14:04

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!