Kezdőoldal » Számítástechnika » Internet » Wifi erősség szabályozása?

Wifi erősség szabályozása?

Figyelt kérdés

Netünk: ADSL 5mbit

Lehet valahogy szabályozni, hogy a házban mekkora erősségű jelet sugározzon a wifi router maximum?

A szüleim csak facebookra és olvasásra használják, viszont ez olykor túlságosan is elszívja az én netem. Értsd: még 240p-ben is akad egy YouTube videó. 720-ról meg ne is álmodjak olyankor.

Nagyjából 650 kbit/s a max letöltési sebességünk.

Be lehet állítani valahogy azt, hogy szabályozva legyen ez? Tehát maximum mittudomén 200 kbit/s-et sugároz ki, annál többet nem, így nálam a legrosszabb esetben is stabilan lenne 4-500 kbit/s letöltési sebesség.

Röviden: a hülye facebookozásuk a wifin keresztül ne vegyen el tőlem az 5mbitből 4-et. Ahhoz lazán elég lenne nekik lassabb letöltési sebesség is.

2016. szept. 27. 15:37
 1/2 anonim ***** válasza:

Te is wifin vagy? Mert akkor az ingadozás nem az ő netezésük miatt lesz, hanem mert a wifi gyenge.

Komolyabb routereken lehet szabályozni a sávszélességet gépenként, de egy olcsó 5-6 ezres routertől ilyet ne várj.

Milyen routered van?

2016. szept. 27. 15:56
 2/2 A kérdező kommentje:

Én azon a neten vagyok, ami közvetlen a gépbe fut be. Tehát nekem pl a wifi router nem is kéne, lenyomom oszt cső. Úgy is megy, a sima routerről. Csak hát ebből bajok vannak :D

A sima router egy gagyi, öreg telecomos vacak, a wifi router meg egy TP Link, modell: tl wr 841n

2016. szept. 27. 16:08

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!