Wifiről is és kábellel is próbáltam a laptoppomat csatlakoztatni nethez?
Minden tokéletes... telefonrol meg a tobbi laptoprol tudom használni, meg ezis Betolt.. Eddig.. Aztán ha rákkatintok azt írja hogy a kapcsolat megszakadt a honlap nem elérhető.
Ez szoftver hibának néz ki...
milyen rendszer? (Ubu/Mint?)
Ja'h és milyen kártya!?
Mert vannak olyan Ubu/Mint rendszerek ahol drivernek kell konfigurálni hogy kikapcsolja a 20/40MHz ingadozást, sajna ez a váltás okozza többnyire a problémát.
Nekem a Realtek 8723BE kártyával volt ilyen gondom.
Ott ez volt a megoldás:
sudo rm /etc/modprobe.d/rtl8723be.conf
sudo add-apt-repository ppa:hanipouspilot/rtlwifi
sudo apt-get update
sudo apt-get install rtlwifi-new-dkms
echo "options rtl8723be ant_sel=2" | sudo tee /etc/modprobe.d/rtl8723be.conf
Ha új a laptop, lehet, hogy nincs integrálva a disztróba a hálózati kártya drivere, mert a disztró kiadása után jelent meg.
Lehet orvosolni azzal hogy letöltöd a hálózati kártya driverét másik gépen, másolod pendrivera és arról feltelepíted az új laptopra.
A driver mókolást akkor is érdemes megpróbálni, ha nem új laptopról van szó, mert valószínűleg itt lesz a probléma forrása.
A WiFi driver -ével, mármint úgy gond hogy hibás beállítás.
Ha esetleg tudnánk a pontos hardver speckót, akkor lehetne pontosabb infót adni.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!