Kezdőoldal » Számítástechnika » Internet » Valaki regisztrációra használj...

Valaki regisztrációra használja az e-mail címemet. Mit tehetnék?

Figyelt kérdés

Sziasztok!

Nekem van egy olyan problémám, ami egyébként már elég régóta fenn áll, hogy valaki mindenhova beregisztrál engem az e-mail címemmel.

Játékos oldalakra, weblapkészítő oldalakra, nyelvtanulós oldalakra... Van itt minden.

Eleinte úgy voltam vele, hogy nem csinálok semmit, majd megunja. Aztán csönd is volt egy ideig, de megint elkezdte és elegem lett. Nagyon unom már.

Szerintetek mit lehetne ilyenkor csinálni?

Az e-mail címemet nem szeretném törölni meg most nem fogok havonta e-mail címet váltani egy idióta miatt. Ilyesmiért fel lehet valakit jelenteni? Vagy csinálna bármit is a rendőrség? Korábban jelentettünk már fel valakit sokkal komolyabb dologgal kapcsolatban (életet veszélyeztető dologról volt szó...) és abszolút leszarták.

Tanácstalan vagyok. :D

Köszönöm mindenkinek aki veszi a fáradtságot, hogy válaszoljon!

2016. szept. 16. 12:28
 1/5 anonim ***** válasza:
csinálj egy újat és ne add meg mindenkinek aki kéri XD
2016. szept. 16. 12:36
 2/5 anonim ***** válasza:

Nincs miért feljelenteni, mert el is írhatja a mail címet. Ha van is jogszabály amit sért, a rendőrség el fog hajtani ilyen üggyel.

Egyszerűen hozz létre egy szűrőszabályt a levelezőrendszerben, hogy ha tartalmazza a regisztráció vagy registration szót, akkor dobja a kukába a levelet.

Pár hónap múlva, amikor megunta az illető, akkor kitörlöd a szűrőszabályt.

Vagy a másik eset, hogy elfogadod a regisztrációkat és megnézed, hátha kiírja a rendszer, a regisztrációt indító IP címet, és ha mindig egyezik, vagy egy szolgáltatótól jön, akkor írsz az internetszolgáltatójának, általában az abuse@ e-mail címre és a szolgáltató hátha lép valamit.

2016. szept. 16. 12:40
 3/5 A kérdező kommentje:

Köszönöm a hasznos tippet. :)

Mivel ez már megy egy-másfél éve, ezért nem hiszem hogy megunja. Már már ezt sejtettem, de ismét elkezdte a kis szórakozását. :D

Ezzel nem árt nekem, ezért sem akartam foglalkozni ezzel csak attól félek, hogy mi van ha elkezd olyan oldalakra beregisztrálni, ami nem lenne túl előnyös számomra. Mondjuk társkereső oldalakra... Annak tényleg nem örülnék. :D

Köszönöm még egyszer. :)

2016. szept. 16. 13:58
 4/5 anonim ***** válasza:
Haszna nem lehet ebből túl sok, csak ha ismeri a jelszavad is és vissza tudja igazolni az e-mail címet a regisztrációk után. Ha az ezekről szóló üzenetek már olvasottnak vannak jelölve, akkor válts jelszót minél hamarabb
2016. szept. 16. 16:13
 5/5 A kérdező kommentje:
A jelszavamat nem ismeri. :)
2016. szept. 16. 19:24

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!