Internet pufferelő kellene, (nem tudom mi az, program vagy eszköz? ) ami az internet sebességét tárolja-összegyűjti amikor nem használom, és amikor kell, akkor mint a csúzli, megsokszorozva kilövi. (legalább is így magyarázták)
Esetleg proxyval lehet ehhez hasonlót csinálni.
Cégeknél, iskolákban - ahol sokszor ugyanazokat az oldalakat böngészik - szokták ilyen célra használni.
De ne várj tőle csodát, nem fogja a lassú Internetedet felgyorsítani.
"A számtekben a pl. 10megabájt/sec a 10 megát hogy kell értelmezni méterben?"
A mega egy prefixum. SI prefixumként egymilliószoros értéket jelől.
Az ISO szabványt használva: 10 megabájt (MB) = 10000000 bájt lenne, de állományoknál - megszokásból - használják a 1048576-os szorzót is (helyesen, az ISO szabványt használva ehhez a mebibájt - MiB - mértékegység illene).
Az Internet-szolgáltatód az adatátviteli sebességedet viszont nem megabájt/másodpercben (MB/s, MBps) adja meg, hanem Megabit/másodpercben (Mb/s, Mbps).
Azt jelöli, hogy 1 másodperc alatt hány bitet - 1-est vagy 0-át - tud átküldeni két gép között (persze a hálózati interfészeken keresztül sokkal több adat megy át a különböző fejlécek, hibaellenőrző kódok és egyebek miatt).
1 MBps (MegaBájt/másodperc) = 8 Mbps (Megabit/másodperc), szóval 10 Mbps (Megabit/másodperc) = 1,25 MBps (MegaBájt/másodperc).
9-es, rosszul írtam nem a megát akartam hanem a bájtot vagy bitet.
"Azt jelöli, hogy 1 másodperc alatt hány bitet - 1-est vagy 0-át - tud átküldeni két gép között"
Tehát X pontból Y pontba egy gépkocsi mennyi almát tud átvinni 1 sec alatt.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!