A facebook állandóan 'zaklat', hogy adjam meg a telefonszámom, ti hogy vagytok ezzel a kérdéssel? Ki adta meg és ki nem? Miért adtad meg, miért nem adtad meg? Mi változott, mióta megadtad? Stb.
Én sem adtam meg.
Ha megadod, minden facebook ismerősöd megtudja a telefonszámod (a telefonok okosan még be is szinkronizálhatják a névjegyzékbe).
A kérdés annyi, hogy hogyan használod a Facebookot. Ha kevés ismerősöd van - de azok érdemiek - nyugodtan add meg (előttem szólónak igaza van, am úgy is tudja a facebook, csak nem nyilvánosan).
Nekem fű fa ismerősöm, aki bejelöl és dereng hogy láttam kétszer - miért is ne?
Viszont a telefonszámom sokkal kevesebben tudják.
Ha zavar, hogy kérdezi, nyugodtan megadhatod. Ők nem fognak hívogatni, nem lesznek a telefonszámládon rejtélyes sokezres tételek. Azért jó ha megadod, mert ha elfelejted a jelszavadat, vagy valaki más átállítja, akkor a telefonodra kapsz egy kódot, amivel visszaveheted a fiókodat.
Azt pedig beállíthatod, hogy ki lássa a telefonszámodat, és ki nem.
Sokkal több törvény vonatkozik a facebookra, mint gondolnánk.
Én még nem adtam meg, de előbb-utóbb meg fogom. Felesleges titkolni, ugyanis létezik olyan, hogy árnyékprofil. A facebook olyan adatokat is csatol a profilodhoz, amiket te nem adtál meg. Pl egy ismerősöd, akinek megvan a telefonszámod, szinkronizálja a névjegyzékét a facebookjába (bocs a fura fogalmazásért), hipp-hopp máris tudja a facebook a számod. Ilyen egyszerű.
Persze ez az árnyékprofil nem nyilvános, de mindenkinek van, és előfordul, hogy valakinek az árnyékprofiljában több infó van róla, mint a rendes fiókjában.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!