Kezdőoldal » Számítástechnika » Internet » A facebook állandóan 'zaklat',...

A facebook állandóan 'zaklat', hogy adjam meg a telefonszámom, ti hogy vagytok ezzel a kérdéssel? Ki adta meg és ki nem? Miért adtad meg, miért nem adtad meg? Mi változott, mióta megadtad? Stb.

Figyelt kérdés
2016. aug. 31. 08:41
 1/5 anonim ***** válasza:
65%
Nem adtam meg, mert nem kell tudnia a telefonszámomat. A sütikből már úgy is tudják.
2016. aug. 31. 08:57
 2/5 anonim ***** válasza:
77%

Én sem adtam meg.

Ha megadod, minden facebook ismerősöd megtudja a telefonszámod (a telefonok okosan még be is szinkronizálhatják a névjegyzékbe).

A kérdés annyi, hogy hogyan használod a Facebookot. Ha kevés ismerősöd van - de azok érdemiek - nyugodtan add meg (előttem szólónak igaza van, am úgy is tudja a facebook, csak nem nyilvánosan).

Nekem fű fa ismerősöm, aki bejelöl és dereng hogy láttam kétszer - miért is ne?

Viszont a telefonszámom sokkal kevesebben tudják.

2016. aug. 31. 09:01
 3/5 anonim válasza:
100%
Én pár éve folyton tiltásokat kaptam facen, volt olyan is ami 30 napos blokkolás volt, a mai napig nem értem miért kaptam őket, de arra gyanakodtam, hogy talán feltörték a fiókomat, én magamtól védettem le, hogy csak úgy tudjak belépni, ha arról kapok SMS-ben külön belépő kódot, belépésnél mutatja honnan és milyen eszközzel léptem be. Amióta megadtam a számomat erre a célra, azóta sosem volt blokkolva a fiókom. Amúgy én sem szeretem osztogatni a telefonszámomat, de amikor terrortámadások vannak, van, hogy órákig nem lehet használni a közösségi oldalakat, és a Facebook is meg a Twitter is próbálja elérni, hogy minden felhasználójának megtudja a telefonszámát. A közösségi oldalakat figyeli a rendőrség, FBI stb. meg minden olyan szerv, akik valami miatt nyomoznak, ha felszólítják a közösségi oldalakat bizonyos felhasználók minden elérhetőségét át kell adniuk a hatóságoknak, ott bárki lehet kamu vagy kitalált fantázia névvel, de a mobiltelefonok névhez vannak kötve, így adott esetben még le is hallgathatják a telefonhívásokat. Ezek a háttérben zajlanak. Azt mindenki saját maga dönti el, hogy az internetre miket tesz ki magáról, illetve ki mennyi időt tölt közösségi oldalakon, így az aktív felhasználóktól egyre agresszívebb formában kérnek valódi telefonszámot.
2016. aug. 31. 09:24
 4/5 anonim ***** válasza:
100%

Ha zavar, hogy kérdezi, nyugodtan megadhatod. Ők nem fognak hívogatni, nem lesznek a telefonszámládon rejtélyes sokezres tételek. Azért jó ha megadod, mert ha elfelejted a jelszavadat, vagy valaki más átállítja, akkor a telefonodra kapsz egy kódot, amivel visszaveheted a fiókodat.

Azt pedig beállíthatod, hogy ki lássa a telefonszámodat, és ki nem.

Sokkal több törvény vonatkozik a facebookra, mint gondolnánk.

2016. aug. 31. 09:29
 5/5 anonim ***** válasza:

Én még nem adtam meg, de előbb-utóbb meg fogom. Felesleges titkolni, ugyanis létezik olyan, hogy árnyékprofil. A facebook olyan adatokat is csatol a profilodhoz, amiket te nem adtál meg. Pl egy ismerősöd, akinek megvan a telefonszámod, szinkronizálja a névjegyzékét a facebookjába (bocs a fura fogalmazásért), hipp-hopp máris tudja a facebook a számod. Ilyen egyszerű.

Persze ez az árnyékprofil nem nyilvános, de mindenkinek van, és előfordul, hogy valakinek az árnyékprofiljában több infó van róla, mint a rendes fiókjában.

2016. aug. 31. 21:56

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!