Internet Sebesség?
Kábelen a a kábelmodemre rákötve tesztelted? Routeren kábelen tesztelted?
5GHz-re állítottad a wifit tesztelted?
Letöltöttél tesztfájlt nem torrenten?
válassz ki egy nagyobb fájlt tesztelted fél percig és szakítsd meg.
Sajnos a routereknek alapból (egy magyar rendelet miatt elvileg) korlátozva van a ható távolságuk és a gyártó gondolom a 420 m2-t közel légüres térben értik (vagyis ha az eszköz és a router között semmi sincsen). Elvileg ez lehet nagyobb lefedése az antenna cseréjével. De nyugi én is vettem ilyen router a hatótáv és a sebesség :S nem az igazi
Sajnos ez ellen nincs mit tenni. Vagy ne az emeleten tölts le filmet :)
Többnyire csak AC -s routereket lehet 5GHz -re állítani.
5MB/s az 40 Mbps, a WiFi -n N -es szabványba 300 Mbps az gyakorlatban ~38 Mbps.
Tehát ha így nézzük ekkor maximális sebességen kitudtad használni amire a routered képes!
Az már habocska a tortán hogy Tenda egy igen megbízhatatlan, instabil, változó teljesítményt nyújtó TP-Link klónokat gyártó kínai cég.
240Mbps elérését WiFi -n egy AC1200/AC1300 -as router kell.
Ilyen router pl.:
TP-LINK AC1200 Archer C5 - [link]
Vannak olcsóbbak is de azok WAN -oldalon nem tudják a szükséges sebességet, vagy WiFi -ben 80Mhz -es csatorna széleleséget ami ekkora sebesség eléréséhez kell.
DE! Ahhoz hogy AC -s routert tudj használni, AC -s eszköz is kell.
Azaz a ntebook / gépedbe is kell hogy legyen egy ilyen WiFi Adapter.
Én ehhez beszereztem egy Intel(R) Dual Band Wireless-AC 3160 kártyát, hogy használni tudjam, ezzel maximum ~430 Mbps valós átvitelt tudtam elérni.
Persze hozzá jön az AC -hez még, hogy maximális átvitelt közvetlen rálátás esetén érhető el.
Ahogy egyre messzebb, egyre több fal, akadály van közt úgy a 2.4 GHz -es N -es szabványhoz képest is hatványozottan csökken a jelszint.
pl. Szomszéd szobába N -es szabványon 100% -on jön,
de 5.2 GHz -es AC -n, már alig 40% -al ~200 Mbps -re képes.
Szóval elég drága eszközöket kell beszerezni, így nem árt figyelembe venni az utóbbi tényeket is.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!