Kérdezném azoktól Akiknek mobil internete van h a havi adatforgalom elfogyasztása után a lekorlátozott sávszélességű internet mennyire használható?
Főleg telekomos és tapasztalatból származó (!) válaszok érdekelnek.
Kíváncsi lennék arra h a korlátozott sávszél pontosan mennyi (letöltés-feltöltés)? Mennyire befolyásolja a földrajzi helyzetem (nagyvárosban, vidéken, beltéren, kültéren)? Mennyire használhatóak a lekorlátozás után azok az alkalmazások amelyekben telefon hívást lehet bonyolítani interneten keresztül (whatsapp, fb messenger, skype, viber, hangouts), és nem a chat részére vagyok kíváncsi hanem a callingra? Akinek van benne tapasztalata; ssh-zni mennyire lehet?
Azzal h böngészni milyen egy ilyen nettel azzal nagyjából tisztában vagyok...
Korlátozás után borzalmas, gyakorlatilag mindenre percekig kell várni, egy fél perces videót 144p ben töltöget jó 10-12 percig.
Skype on a hívás vállalható, nagyon kevés adatforgalmat használ, a többin nem tudom.
A korlátozás után nem igazán számít, hogy hol vagy, ha van minimális jelszint akkor ezt a sebességet tudja hozni.
köszii, ment a plusz.
főleg arra voltam kíváncsi h hozza-e a minimumot, meg h a hanghívás megy-e. ha igen akk szupi, boldog vagyok :D
A skype a legtöbb adatforgalmat generálja a mérések szerint:
habár ez nem tudom mennyire megbízható.
a többi alkalmazás ügyesebben tömörít és kevesebb sávszél kell nekik, elvileg...
Hali én is telekomos vagyok, feltöltős. Mivel feltöltős dijcsomagban drágább mint előfizussal, sosincs annyi pénzem hogy 1hét múlva ne kelljen bekapcsolnom a wifit. (Sajna gyenge a telómon a wifi jel így ha nem akarok szenvedni akkor nem teszem :D ) A 32kb/s-ról annyit hogy iPhoneon nagyon nagy szívás az egész! Snapchat, facebook be sem tölt csakis böngészőben percek árán (én az mbasic.facebookot használom). Steamelni lehetetlen vele főleg nem 3G-n.. Youtube be sem tölt, google fájdalmasan akad. Ha 4G hálózaton vagy talán betöltenek az appok mert a gyors válaszidő (ping) miatt fullon pörög a 32kb nem úgy mint a 2.5G-n (EDGE ami nekem itthon van xD szánalom a telekom fejlesztés téren -.-" )
A NETES ALAPÚ HÍVÁSOK: Viber nem jó, snapchat calling nem jó, skype app fel sem csatlakozik. VISZONT A MESSENGER!! Perfekt. Videóhívás vagy hanghívás tisztán működik. Arra gondolok hogy vagy szuper a tömörítés, vaagy a telekom nem korlátozza a facebookos hívásoknál a sávot (véletlen, vagy cukiságból? Kit érdekel :"D )
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!