Arról van szó, hogy naponta többször is megszakad az internetem, de ennek semmi jelét nem mutatja, csak onnan jövök rá, hogy az msn-ről ledob, ill. megáll a letöltés. Még a Windows is kb. egy fél perc múlva mutatja csak ki, hogy hoppá, oda a net, csatlakozz újra. Mit tehetnék, hogy megszűnjön ez a hiba? Externet előfizető vagyok és routert használok, de nem hiszem, hogy a router a ludas, mert egy ismerősömnek is ugyanez a problémája és ő is externetes. Válaszokat előre is köszönöm.
2010. ápr. 17. 21:31
1/10 anonim válasza:
Nekem is van ilyen problémám, én UPC-s vagyok, már cseréltek modemet, meg minden, de időnként nekem is előfordul, nekem akkor, amikor csúcsidő van a neten, mondjuk vasárnap este vagy ilyesmi.
2010. ápr. 17. 22:02
2/10 anonim válasza:
A szolgáltatódnak - Externet - van technikai ügyfélszolgálata. Jelezd a hibát, ők ellenőrzik a vonalat egy telefonbeszélgetés alatt. A rendszernaplóból is meg tudják mondani, hogy mikor volt utoljára vonalszakadásod. Ha ez gyakori jelenség, a hiba javítása is rájuk tartozik. Azt azért ne felejtsd el mondani, hogy router mögött vagy. Maga a jelenség nem egyedi és valószínűleg nem a router hibája. A szolgáltatásért fizetsz, tehát szolgáltassonak. Az Externet nekem egyszer - mivel jogosan panaszkodtam, jóváírta a kiesett időt. Szerintem rendesek, fordulj hozzájuk bizalommal...
2010. ápr. 17. 22:06
3/10 anonim válasza:
Nekem is volt/van ilyen problémám.. Kidobál msn, leáll a letöltés..stb, viszont TSről, ventrilloról, multiplayer játékból nem dob ki.. Az a gond, hogy fut a uTorrent, és benne engedélyezve vannak a DHT-t. Szóval ha fut a utorrented és amiatt dobál ki, akkor vagy a dht-kat kapcsold ki, vagy állítsd le a utorrentet...
2010. ápr. 18. 01:41
4/10 A kérdező kommentje:
Torrent tuti nem lehet, mert nem használok torrentet, csak tesóm. Köszönöm a válaszokat, akkor majd felhívom őket.
2010. ápr. 18. 10:00
5/10 anonim válasza:
itt a probléma, tesód használ, ha routerba vagytok, akkor is ledobálhat ha tesód tölt.. ha nem vagytok routerba más a probléma.
2010. ápr. 18. 13:07
6/10 A kérdező kommentje:
Értem, de akkor is leszokott dobálni, mikor tesómnak be sincs kapcsolva a gépe. Tehát nem hiszem, hogy ez lenne a probléma.
2010. ápr. 18. 14:58
7/10 anonim válasza:
Én ugyanígy vagyok vele. Már többször bejelentettem ahibát, routert cseréltem, szolgáltatót váltottam, de a hiba megmaradt. Most azt mondta egy bennfentes, hogy túl távol vagyok a központtól és azért nem tudnak mit csinálni, ha szerencsém van, egy hálózatbővítésnél majd megjavul.
2010. ápr. 18. 21:04
8/10 anonim válasza:
Még a piac megnyitásának idején (a hőskorban, amikor a MATÁV mellett megjelentek más telefonos és internetes szolgáltatók és még betárcsázós modemes kapcsolat volt) szóval a múlt évezredben, volt vagy 2-3 viszonylag olcsóbb szolgáltatóm is, de állandóan szakadt a netem.
Nagyon ciki volt, mert internetkávézót üzemeltettem.
Aztán feladtam és a MATÁVval kötöttem jóval drágábban szerződést, és onnantól kezdve SOHA nem szakadtam le!!!
Szóval akkor úgy magyaráztuk többen is, hogy a korábbi egyeduralkodó szolgáltató a saját infrastruktúráján mindaddig ledobált bennünket, míg vele nem kötöttünk újra szerződést...
Gondolom ADSL-ed van...
Ha T-Com-os ADSL-ed lesz, nem fogsz leszakadni.
Persze csak akkor, ha a router beállításaid teljesen korrektek! Mert azzal is nagyon el lehet tolni!
2010. ápr. 19. 14:30
9/10 A kérdező kommentje:
Nekem eddig csak pár hónapja kezdte ezt, addig nem volt semmi gond. Igen, ADSL-em van, de emiatt nem szeretnék váltani...majd megkérem havert, hogy nézze meg a beállításokat.
2010. ápr. 20. 16:40
10/10 A kérdező kommentje:
Na, azóta már megoldódott a probléma, leírom, hogy mi is volt, hátha tudok valakinek segíteni. Nekünk routerrel van megosztva az internet és tesóm meg az én szobám között a nappalin keresztül megy a vezeték, ami egy pár helyen el volt törve, valamint két vezetékes telefont használunk és az egyik bezavarta az internetet, meg az a "kis doboz" (elosztóegység vagy mi a neve) lett kicserélve.
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik. Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!