Kezdőoldal » Számítástechnika » Internet » Miért szakadozik az internetem?

Miért szakadozik az internetem?

Figyelt kérdés
Arról van szó, hogy naponta többször is megszakad az internetem, de ennek semmi jelét nem mutatja, csak onnan jövök rá, hogy az msn-ről ledob, ill. megáll a letöltés. Még a Windows is kb. egy fél perc múlva mutatja csak ki, hogy hoppá, oda a net, csatlakozz újra. Mit tehetnék, hogy megszűnjön ez a hiba? Externet előfizető vagyok és routert használok, de nem hiszem, hogy a router a ludas, mert egy ismerősömnek is ugyanez a problémája és ő is externetes. Válaszokat előre is köszönöm.
2010. ápr. 17. 21:31
 1/10 anonim ***** válasza:
Nekem is van ilyen problémám, én UPC-s vagyok, már cseréltek modemet, meg minden, de időnként nekem is előfordul, nekem akkor, amikor csúcsidő van a neten, mondjuk vasárnap este vagy ilyesmi.
2010. ápr. 17. 22:02
 2/10 anonim ***** válasza:
A szolgáltatódnak - Externet - van technikai ügyfélszolgálata. Jelezd a hibát, ők ellenőrzik a vonalat egy telefonbeszélgetés alatt. A rendszernaplóból is meg tudják mondani, hogy mikor volt utoljára vonalszakadásod. Ha ez gyakori jelenség, a hiba javítása is rájuk tartozik. Azt azért ne felejtsd el mondani, hogy router mögött vagy. Maga a jelenség nem egyedi és valószínűleg nem a router hibája. A szolgáltatásért fizetsz, tehát szolgáltassonak. Az Externet nekem egyszer - mivel jogosan panaszkodtam, jóváírta a kiesett időt. Szerintem rendesek, fordulj hozzájuk bizalommal...
2010. ápr. 17. 22:06
 3/10 anonim válasza:
Nekem is volt/van ilyen problémám.. Kidobál msn, leáll a letöltés..stb, viszont TSről, ventrilloról, multiplayer játékból nem dob ki.. Az a gond, hogy fut a uTorrent, és benne engedélyezve vannak a DHT-t. Szóval ha fut a utorrented és amiatt dobál ki, akkor vagy a dht-kat kapcsold ki, vagy állítsd le a utorrentet...
2010. ápr. 18. 01:41
 4/10 A kérdező kommentje:
Torrent tuti nem lehet, mert nem használok torrentet, csak tesóm. Köszönöm a válaszokat, akkor majd felhívom őket.
2010. ápr. 18. 10:00
 5/10 anonim válasza:
itt a probléma, tesód használ, ha routerba vagytok, akkor is ledobálhat ha tesód tölt.. ha nem vagytok routerba más a probléma.
2010. ápr. 18. 13:07
 6/10 A kérdező kommentje:
Értem, de akkor is leszokott dobálni, mikor tesómnak be sincs kapcsolva a gépe. Tehát nem hiszem, hogy ez lenne a probléma.
2010. ápr. 18. 14:58
 7/10 anonim ***** válasza:
Én ugyanígy vagyok vele. Már többször bejelentettem ahibát, routert cseréltem, szolgáltatót váltottam, de a hiba megmaradt. Most azt mondta egy bennfentes, hogy túl távol vagyok a központtól és azért nem tudnak mit csinálni, ha szerencsém van, egy hálózatbővítésnél majd megjavul.
2010. ápr. 18. 21:04
 8/10 anonim ***** válasza:

Még a piac megnyitásának idején (a hőskorban, amikor a MATÁV mellett megjelentek más telefonos és internetes szolgáltatók és még betárcsázós modemes kapcsolat volt) szóval a múlt évezredben, volt vagy 2-3 viszonylag olcsóbb szolgáltatóm is, de állandóan szakadt a netem.

Nagyon ciki volt, mert internetkávézót üzemeltettem.

Aztán feladtam és a MATÁVval kötöttem jóval drágábban szerződést, és onnantól kezdve SOHA nem szakadtam le!!!

Szóval akkor úgy magyaráztuk többen is, hogy a korábbi egyeduralkodó szolgáltató a saját infrastruktúráján mindaddig ledobált bennünket, míg vele nem kötöttünk újra szerződést...

Gondolom ADSL-ed van...

Ha T-Com-os ADSL-ed lesz, nem fogsz leszakadni.

Persze csak akkor, ha a router beállításaid teljesen korrektek! Mert azzal is nagyon el lehet tolni!

2010. ápr. 19. 14:30
 9/10 A kérdező kommentje:
Nekem eddig csak pár hónapja kezdte ezt, addig nem volt semmi gond. Igen, ADSL-em van, de emiatt nem szeretnék váltani...majd megkérem havert, hogy nézze meg a beállításokat.
2010. ápr. 20. 16:40
 10/10 A kérdező kommentje:
Na, azóta már megoldódott a probléma, leírom, hogy mi is volt, hátha tudok valakinek segíteni. Nekünk routerrel van megosztva az internet és tesóm meg az én szobám között a nappalin keresztül megy a vezeték, ami egy pár helyen el volt törve, valamint két vezetékes telefont használunk és az egyik bezavarta az internetet, meg az a "kis doboz" (elosztóegység vagy mi a neve) lett kicserélve.
2010. aug. 16. 12:37

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!