Kezdőoldal » Számítástechnika » Internet » Ha a számítógépen megváltoztat...

Ha a számítógépen megváltoztatom a DNS kiszolgálót mi történik mi változik a gépen?

Figyelt kérdés
itt az oldal: [link] ha ezeket végig csinálom megváltozttom a DNS kiszolgálómat
2010. ápr. 17. 11:28
 1/9 anonim ***** válasza:
Semmi nem változik. Más DNS szerver fogja feloldani neked a domain neveket IP címekké. Valamivel talán gyorsabban töltődnek be az oldalak ha gyors elérésű dns szerver van beállítva. De szerintem a szolgáltatód címe a legközelebbi.
2010. ápr. 17. 11:49
 2/9 anonim ***** válasza:

Mivel a saját szolgáltatód DNS-e fizikailag közelebb van, az adatoknak addig sokkal kevesebb eszközön kell átmenniük, valószinűleg le fog lassulni a neted, amikor címet kell felbontani. Azaz minden oldalbetöltésnél például... Ez a DNS szerver az USA-ban van, ha jól nézem.

Hogy mennyire jó neked az hogy logol, meg antiphising, meg ilyenek azt döntsd el. De egy újabb böngésző pl véd phising (adathalászat) ellen (IE8 legalábbis).

2010. ápr. 17. 11:54
 3/9 A kérdező kommentje:
rendben köszönöm igazából azért kellet mert van egy oldal ahol a DNS kiszolgálókat nézik és mivel magyar az enyém ezért nem enged videót nézni amivel pontot lehet gyűjteni
2010. ápr. 17. 17:04
 4/9 A kérdező kommentje:
ja és igen az amerikai
2010. ápr. 17. 17:04
 5/9 anonim ***** válasza:
ez tévedés szerintem az IP-det nézi és nem a DNS kiszolgálódat, ugyanis honnan tudnák hogy milyen DNS kiszolgálótól kaptad a címet? itt valami félreértés lesz, IP cím lesz az, amit viszont ilyen egyszerűen nem tudsz megtrükközni sztem
2010. ápr. 17. 19:20
 6/9 A kérdező kommentje:
nem mert ezt nem én mondtam mások mutatták és náluk bejött
2010. ápr. 17. 21:26
 7/9 anonim ***** válasza:
előző vagyok: azért ennek a technikai oldala igencsak érdekelne, mert tudomásom szerint a neten működő protokollok jelenleg nem teszik lehetővé azt, hogy a szolgáltató lássa a hozzá beérkező kérésből, hogy az milyen DNS-el lett feloldva. Azt elképzelhetőnek tartom, hogy valahogy meg van trükközve hogy ugyanaz a cím több IP-re is mutat, és az európai DNS-ek az egyikre oldanak fel, míg az amerikaiak a másikra. Ehhez viszont semmi szükség nem lenne másik DNS szerverre, elég egyszer megtudni az IP-t beírni mondjuk a hosts fájlba és már működik is.... azért ez jó lenne kipróbálni
2010. ápr. 18. 00:25
 8/9 anonim ***** válasza:
esetleg beírnád azt a linket ahol ezt a leírást találtad, hogy ezzel meg lehet trükközni?
2010. ápr. 18. 00:25
 9/9 A kérdező kommentje:

van egy oldal ahol pontokat lehet gyűjteni és azokat beváltani különböző ajándékokra. Találtam egy fórumot ahol, írák hogy azért nem tudunk mi magyarok videót nézni mert nagyon elől vagyunk és a többi külföldi ország leginkább Amerika résén le vannak maradva persze nem mi vagyunk az egyetlenek akik elöl vannak na és azon a forumon írták másoknak hogy ezt megcsinálják működni fog és sikerült nekik

am a fórum címe: [link]

a pontgyűjtőé meg Lockerz.com ha vki fel akarna regisztrálni küldök meghívót csak e-mail kell

2010. ápr. 18. 14:37

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!