Ha csinálok egy pokemon go paródiát, és pénzt is
keresek vele a YouTubeon, az szabályellenes?
Figyelt kérdés
Nos lényegében a Pokemon Go nevű appot akartam kiparodizálni, és átnevezni Boyfriend Go-nak és ezzel csinálni egy kis videót, de félek hogy ezért beperelhetnek.
Pedig láttam mások is keresnek parodizálással pénzt a YouTubeon, csak félek hogy a minőségi munka miatt elterjed az animáció és ezért joguk lenne perelni engemet.
Na meg nagyon vicces kis videó lenne, persze igaz ami igaz az a pár ezer ft is motivál, jól jönne az internetszámlára, ha meg szerencsém lenne(ami kizárt) akár 10 000 ft ot is kereshetek.
Szerintem ilyen alapon az összes valamilyen témára épülő mém szabályellenes lenne. Különben meg a Youtube a szerzői jogokba ütköző feltöltéseket egyszerűen törli, vagy csak figyelmeztet hogy az adott médiafálj ilyen olyan kiadó/szerző jogtulajdona. Nekem is volt már hasonló. Amúgy meg kíváncsian várom a munkád, mert elég szánalmas ez a népbutítás olyan infantilis és primitív appokkal, amelyek nemcsak még nagyobb kockát csinál az emberekből, és még jobban elszigeteli őket egymástól, de még a közlekedést is veszélyezteti. Képzeld csak magad elé amikor az összes ember -mint egy droid- a telefonjába bújva mászkál az utcán. Ha kész vagy majd linkelj privátban akár.
2016. júl. 18. 06:41
2/13 A kérdező kommentje:
Köszönöm, és igen linkelni fogom.
Hát veszélyesnek veszélyes, de legalább kimozdulnak az emberek. Mobilon chatelés is van ennyire veszélyes, meg a szelfizés, többen is belehaltak már(komolyan!) Elég lenne csak elgyalogolni a kijelölt helyre és elkapni a pokémont, de hát nekik közben a térképet is figyelni kell, mert nem ismerik a saját városukat, de most ha ott írja hogy pl. x szobor mellet van akkor mit kell a telot figyelni...
2016. júl. 18. 07:11
3/13 Krisipoke válasza:
A paródiát engedi a fair use szabály, vagyis elméletileg nem kapcsolhatnak le érte. Volt már persze jogtalanul, hogy egy paródia miatt valakinek leszedték a videóját, de nagyon nem jellemző.
2016. júl. 18. 09:25
4/13 anonim válasza:
Nekem is linkeld majd légyszi!
2016. júl. 18. 22:00
5/13 anonim válasza:
Nekem is kell a link...
A pokemon go-rol meg csak annyit hogy ha ez miatt baleset történne elég hülyeség lenne az ,higy
2016. júl. 18. 23:37
6/13 anonim válasza:
,hogy "én csak sétáltam az utcán és amikor megtaláltam pikatchut akkor elém állt ez a kamion " *
2016. júl. 18. 23:39
7/13 anonim válasza:
#5, sajnos már volt baleset belőle. Pl. hírekben mondták, hogy egy férfi fának hajtott mert vezetés közben ezzel játszott (nem tudom, hogy túl élte-e, de ahogy az az autó kinézett, nem hiszem). Persze nem ez volt az egyetlen, gyerekek is kerültek már veszélybe miatta.
2016. júl. 19. 17:10
8/13 anonim válasza:
#1 Szerintem emg pont, hogy közösség kovácsoló ereje van. Én például benne vagyok a csapatomnak a facebook oldalába és több 10-en együtt szoktak kiemnni játszani. Valamnit rengeteg embert lehet megismerni az utcán is, azáltal, hogy szintén játszik.
2016. júl. 20. 10:51
9/13 anonim válasza:
Csinálj, nem szabályellenes. Ha meg az, a youtube letiltja, de ez inkább a zeneszámokra vonatkozik. Pénzt viszont nem fogsz keresni, ahhoz több tízezres (milliós) nézettség kell.
2016. júl. 20. 10:59
10/13 A kérdező kommentje:
Utolsó, ha amerikai nézőid vannak akkor 1000 néző az nagyjából 3-5 dolcsi(elvileg). Ha meg bepipálod bevételed akárhogy lesz 1000 nézőnként, több youtuber és pár ismerősöm is mondta már. Persze ha magyarok néznek akkor igazán komoly összeg kell.
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik. Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!