Kezdőoldal » Számítástechnika » Internet » Másvalaki wifijét használni...

Másvalaki wifijét használni bűncselekmény?

Figyelt kérdés
Semmi betörés, hackelés vagy ilyesmi. Egyszerűen nem állított be kódot, ezért minden további nélkül lehet rá csatlakozni.
2008. szept. 28. 18:31
 1/9 anonim ***** válasza:
70%
Nem tudom, de nem lennék a szomszédod..
2008. szept. 28. 18:46
 2/9 anonim ***** válasza:
100%
Nem.
2008. szept. 28. 18:59
 3/9 anonim ***** válasza:
100%
Ha valaki ennyire hülye, hogy nem állít be hozzá kódot akkor szólj már a többi szomszédnak is, hogy van itt ingyen net is, minek fizesse az egész utca.
2008. szept. 28. 19:06
 4/9 A kérdező kommentje:
Itt nálunk nincsen, úgyhogy nem tudom mi lenne, ha lenne, de haveromnál voltam látogatóban és amikor az ő routerjére akartam csatlakozni, akkor láttam 4 nyitott hálózatot. (nagy panelházban lakik) Ebből jött a gondolat és a kérdés.
2008. szept. 28. 19:22
 5/9 anonim válasza:
56%
szerintem meg más dolgát használni bűncselekmény, már nem azért. főleg a hozzájárulása nélkül.
2008. szept. 28. 20:54
 6/9 anonim válasza:
100%
egyáltalán nem tilos,ha nem akarja megosztani,akkor kódot kell beállítani.Sok más országokban,pl USA-ban ugy csinaljak,h az internet 2/3 -át levédik,és azt az 1/3-ot bárki hasznalhatja,igy nagyon sok helyen lehet internetezni....
2008. szept. 28. 23:23
 7/9 anonim ***** válasza:
72%

Bűncselekménynek nevezni nem éppen bűncselekmény, hiszen az elkövetési értéke nagyon minimális. Ez szabálysértés.

Attól, hogy NYITOTT a hálózat, még jogosultságod nincs. Ha egy ablak nyitva egy házon, akkor sincs jogod bemenni és kirámolni, vagy főzni a rezsón, vagy enni a hűtőből. Ha az autód nyitva felejted, akkor sincs senkinek joga elvinni.

Tehát attól, hogy használható, még JOGALAPOD nincs a használatra, ezért szabálysértést követsz el. Az más kérdés, hogy pont ezért nem igazán lesz következménye a használatnak.

2008. szept. 29. 01:10
 8/9 anonim ***** válasza:
23%
elvileg ILLEGÁLIS.de mint előttem sokan elmondták: ha valaki nem kódolja le a routert,vállalja a következményeit
2009. ápr. 27. 19:18
 9/9 wheeler ***** válasza:
Egyáltalán nem illegális, nyugodtan használhatod a szomszéd wifis internetét, ha nem védi le, akkor használhatod. Az már más kérdés, hogy visszaélsz-e ezzel, esetleg nem csak az internetét használod-e...
2009. máj. 9. 00:27

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!