Kezdőoldal » Számítástechnika » Internet » Miért jó a weboldalaknak a...

Miért jó a weboldalaknak a végtelen-scroll és miért nem lehet oldalakra felosztani?

Figyelt kérdés
Új "divat", vagy nem is annyira új, de marha irritáló. Oké, hogy elsősorban telefonra készülnek ezek, de pl. facebook végtelen scrolltól képes lefagyni a böngésző. De, hogy olyan példát mondjak, ami a telefonosoknak sem jó, vk.com-on például van egy oldal, ahol kb. fél óráig kell tekerjek, mire elérek oda, ahol tegnap voltam. Telefonon ez kitudja mennyi idő lenne, bár telefonon nem is böngész ennyit senki igazából, szóval lehet mindegy. A lényeg az, hogy nem értem miért jó ez. Teljesen elkorcsosultak az internetes oldalak és az a jellemző rájuk, hogy rondák, nem működnek, stb. Én nem találtam egyelőre plugint, ami a végtelen scrollból oldalakon lépkedős dolgot csinálna, sajnos.

2016. júl. 4. 02:33
 1/4 anonim ***** válasza:

Ez egy új trend...

Az emberek ha elérnek az aljára lusták tovább kattintani.

De így egyből betölti a következő oldalt.

Amúgy tényleg nem jó, mivel egyre többet kell megjeleníteni, és így egyre nagyobb a RAM pusztítása...

2016. júl. 4. 08:46
 2/4 anonim ***** válasza:

Ma már annyi a tartalom az interneten, hogy képtelenség lépést tartani vele. Ennek megfelelően az emberek tartalomfogyasztási szokásai is megváltoztak: a tartalmat "feed"-ben, tartalomfolyamban fogyasztják. A felhasználók nagy része nem olvas vissza odáig, ahol tegnap volt, hanem olvas, amíg ideje van rá, aztán kilép. Ehhez teljesen megfelel a végtelen scroll, és még kényelmes is, mivel nem kell next-et nyomni.

Ez van, ehhez kell alkalmazkodni. Ha a böngésződ lefagy, használj másik böngészőt/erősebb gépet. Vagy olyan oldalt, ahol ki lehet kapcsolni a végtelen scrollt (pl. tumblr).

2016. júl. 4. 08:51
 3/4 anonim ***** válasza:
100%
Nemcsak emiatt rossz, amit írtál, hanem azért is, mert ha sokáig görgeted, felzabálja a memóriát. Sajnos a buta, elkényelmesedett emberek vannak többségben, így hozzájuk kell alkalmazkodni. Azért szerintem kompromisszumként lehetne olyan beállítás, hogy végtelen scrollal vagy oldalakra osztva jelenítse meg, és akkor ki lehetne választani az utóbbit.
2016. júl. 4. 10:32
 4/4 A kérdező kommentje:
A legutóbbival értek egyet maximálisan.
2016. júl. 4. 15:08

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!