Két ház között egy 30 m hosszú UTP kábellel van net kapcsolat kb 10 éve. Valószínűleg kábelszakadás van, de szeretnék biztosra menni, mielőtt elkezdjük áthúzni. Van valami megoldás?
Van rá kábelvizsgáló.
Sajnos olcsóbbat nem találtam. Mikor én vettem, ugyan itt, ugyan ezt a típust, még 1100 Ft volt.
De ha van ismerősöd aki ezzel foglakozik, kérd kölcsön.
Kábelteszterrel - például ely ilyesmivel
ki lehetne deríteni hogy melyik ér van megszakadva, illetve hogy hol.
Ha a kábel elején/végén van megszakadva a kábel, akkor lehet, hogy elég végt újrakötni. De 10 év használatot, kültéren megsínyli a kábel.
Ha van rá keret, érdemesebb kültéri FTP kábelt venni, aminek van földelhető árnyékolása, és a külseje időjárásállóbb fekete műanyaggal van fedve.
Én is a kábelre szavazok, de ha elgondolkozunk rajta, hogy 30 m jó minőségű UV álló FTP kábel mennyibe kerül, abból már a Wi-Fi is megoldható.
De kábel annyiból tisztább megoldás, hogy az mindig hozza a teljesítményt, nem zavarják nagyon a külső hatások. Nem sugároz.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!