Az index-en miért nem lehet kommentelni?
A véleményszabadság, pontosabban a szólásszabadság joga az, hogy ha te megtalálod a módját annak, hogy törvény vagy más jogszabály megsértése nélkül előadd a véleményedet, akkor azt előadhatod. De senki nem köteles neked ebben asszisztálni. A jog megsértése az lenne, ha a jogszabály nem hagyna ésszerűen elvárható lehetőségeket sem, vagy ha jogszabály nem tiltja, akkor valami más erőszakkal hallgattatnak el. Ha te a jogot összekevered a lehetőségek felkínálásának kötelezettségével, akkor szimplán hülye vagy.
A szolgáltatások igénybe vételének mindenhol lehetnek szabályai. Az Index szabályai közé tartozik az, hogy nem óhajtanak minden cikk alatt barmokat szabadon engedni, az olvasók sem mindig óhajtják azokat. Ha nem tetszik, menj máshová. Ha az alfahíren szétkürtölheted a hülyeségeidet, akkor megkaptad a lehetőségedet, kürtöld. Mindenki elolvashatja, a jogaid ki lettek szolgálva.
Írj nekik, itt nem fogsz elérni semmit.
Egy hír azt jelenti hogy tényeket közölnek, és a cikkek legalább 90-a hír. Nem tudom te milyen ellenvéleményt akarsz egy tényről megvitatni.
"A magyar futball válogatott 6-3-ra legyőzte Pakisztánt" - gondolom te oda akarod írni hogy "nem, mert 6-4 lett", hiszen a hozzászóló okosabb mint az aki leírta a tényeket.
Pont mint ezen az oldalon, ahol előbb-utóbb kiderül hogy a kérdező mindig okosabb mint a válaszadók. Lásd, itt.
Nem vagyok okosabb. Most néztem utána, és örömmel láttam, hogy jól éreztem a dolgokat. Persze érdekeltek a vélemények is. Mint az elején írtam én a süketelést is elolvasom, és nem háborodom fel rajta.
Nyilván nem a tényszerű cikkekhez szólnának hozzá, hanem a politikai cikkeikhez.
Na akkor kommenteljünk :)
Az én kommentem a témában az, hogy ma már alapvető igény az effajta interaktivitás. Elolvastam az imént egy filmkritikát, teljesen lehúzott valamit, ami nekem tetszett, egyrészt ezt szóvá tettem volna, másrészt megnéztem volna, a többségnek mi a véleménye.
Ez az egyirányú kommunikáció, amikor az újságíró kinyilatkoztat, már a 20. század letűnő jelensége (kéne legyen). Persze érthető valahol, ha ezt egyes portálok nem szeretik. De nagyon béna arra hivatkozni, hogy "törvénysértő" meg "méltatlan stílusú" kommentek miatt nem akarnak bajba kerülni. Megoldják ezt máshol is, ha akarják, ők is meg tudnák.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!