Ha pingelek egy szervert, akkor a szerver megtudja az IP címemet?
Jó, gondoltam én is :(
És el lehet valahogy rejteni, vagy ál-IP-t használni? Linuxon szórakozok most ilyenekkel, azért kérdezem. Tegnap kezdtem ismerkedni magával az operációs rendszerrel, lesz egy pár 'hülye' kérdésem.
Tanulj, ismerkedj a hálózattal! Nyugodtan pingelj, a célgép nem fog foglalkozni az az IP-ddel. Bajod nem lesz belőle. Persze portszkennél már más a helyzet. Ha félsz, használj proxyt, VPN-t vagy TOR-t.
Ajánlott olvasmány:
Andy Tannenbaum: Számítógéphálózatok c. könyve
Na, akkor most már meeélek :)
Szóval, eddig még csak windowson a VirtualBoxban futtattam, ezzel még nem volt gond.
A eljutottqm a consoleba, azt hallottam, hogy nincs is grqfikus felület, de még is olyan windows-szerű volt, és könnyem nyitottam egy console ablakot. Beírtam először, hogy ping 1.2.3.4 (példa), erre másodpercenként új sor jelent meg, hogy mennyi a válaszidő és hogy 56 kb adatot küldtem. Ezzel nincs is baj szerintem se.
De most veszem észre, hogy megválrozott az én, nyilvános IP címem.
Ez miért lehetett?
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!