Domain átirányitás hálózaton bellül?
Ha van nekem 2 domain címem es 2 szerverem egy hálózatba, a hálózatnak 1 külsö ip címe van. Valahogy azt kéne megoldani hogy ha asd1.com cimet irom be akkor az a 1 es szerver minden portjára legyen irányitva, ha pedig asd2.com cimet akkor a 2 es szerverre. Probálkoztam helyi dns szerverrel és a dns helyi ip cimenek nyitottam ki a teljes port tartományt viszont igy mindkét domain a dnsszervernek baálított szervert éri el. Hongyan lehetne ezt megoldani ? vagy roszul csinátam valamit ?
Mindkét szerveren elérhetönek kell lennie a 22 80 443 portoknak de ha egyé alaklmazás kerül telepítésre azok is müködjenek az adott domainon keresztül.
Legegyszerűbb, ha proxy-zol. Az egyik szerveren fogadod a másik szerverre szánt kéréseket is, és a helyileg lekért tartalmat adod a kliensnek oda. Így kifelé mindig csak egy szervered fog kommunikálni, de működik. Nem tudom, milyen webszervert használsz, de az Apache és az nginx is tudja, de akár egy squid-del is megoldhatod.
Az ssh portot meg valamelyik gépen tedd át máshova, nem kötelező annak a 22-esen lenni.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!