Kezdőoldal » Számítástechnika » Internet » Kaptam facebookon egy ismerösö...

Kaptam facebookon egy ismerösömtöl egy linket?

Figyelt kérdés
ami valami virus lehet bele léptem és valami pronó oldal jött be aztán hamar elkezdett irni minden féle dolgokat hogy miket követtem el,illegálisan zenéket meg minden hüjeségeket töltöttem meg ienek,ott irta az IP-m et és hogy fizessek egy bizonyos összeget paypayon 48 orám van rá bal fenn volt egy vissza számláló,és akkor ük feloldják a böngészötmivel nem tudtam semmit csinálni a chroom al mindig az jött be hogy fizessem ki,aztán ujra inditottam és mintha soha nem léptem volna bele minden ment megint,azt mondta az az ismerösöm hogy ö is kapta,magátol kuldte el nekem,meg irta hogy a rendörég mennyire bünteti ezt meg ieneket.Mi ez valami hacker igy akar pénzt szerezni vagy tényleg valami komoly dolog
2016. máj. 25. 11:41
 1/7 A kérdező kommentje:
Elnézést a hejes irási hibákért gyorsan irtam.
2016. máj. 25. 11:42
 2/7 anonim ***** válasza:
100%

Nem kell fizetni senkinek, és ennek a világon semmi köze semmilyen hatósághoz.

Csinálj vírus és malware írtást.

2016. máj. 25. 11:45
 3/7 Lajos54 ***** válasza:

Először is egy megfogadni való dolog: ismeretlen, vagy gyanús linkekre soha nem kattintunk!

Másrészt aranyos az olyan ismerős, aki ilyet még tovább is küld...

Amúgy az ilyen dolgokkal nem érdemes foglalkozni, lehúzási kísérlet. Bezárod az oldalt és kész. Ha bezárni nem tudod, megszakítod az internet kapcsolatot, ha úgy sem megy, kikapcsolod a gépet.

2016. máj. 25. 11:48
 4/7 A kérdező kommentje:
Köszönöm a válaszokat egy kicsit megijedtem
2016. máj. 25. 12:05
 5/7 anonim ***** válasza:

nem, nem gyorsan írtad hanem nem tudsz helyesen írni!

viszont az simán lehetséges hogy már te is küldöd ezeket a linkeket és lehet hogy holnapra a géped zárolja egy vírus hogy fizess nekik vagy elveszted az adataid..

2016. máj. 25. 12:29
 6/7 anonim ***** válasza:

> Másrészt aranyos az olyan ismerős, aki ilyet még tovább is küld...

Nem szándékosan küldte, ő is kapta, rákattintott és a vírus küldte tovább. :)

2016. máj. 25. 12:42
 7/7 Lajos54 ***** válasza:

Mondjuk ez a mondat akkor eléggé nem egyértelmű:

"... ö is kapta,magátol kuldte el nekem..."

Vagyis akkor inkább így kellett fogalmazni: "Nem ő küldte el nekem".

De egyébként is kár ezen lovagolni, bárhogyan is jött, (ismétlem) ismeretlen vagy gyanús linkekre nem kattintunk!

2016. máj. 25. 13:05

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!