Mi az ami az ebay-en nagyon olcsó a hazai viszonylathoz képest?
Főleg elektronika/számítógép (alkatrészek)/telefonok dolgok érdekelnek, de jóformán bármi amit ha megveszek ebay-en, itthon el tudom adni 1,5-2X-es (vagy többszörös) áron.
Sokszor hallom, hogy ebay-en (majdnem) mindem lényegesen olcsóbb. Gondoltam jó bizniszt lehetne ezekből csinálni.
Remélem jó helyre írtam.
telefontokok, üvegfóliák, led szalagok, kábelek(pl otg), power bankok(vigyázz mert sok a hamisítvány)
elsőre ennyi jutott eszembe
Ha üzletszerűen csinálod ezt és nem adsz róla számlát, előbb-utóbb el fog kapni a NAV és bevasal rajtad mindent kamatostól.
Direkt tartanak próbavásárlásokat, mert rengeteg az ilyen illegális netes pénzcsinálda, hogy mások helyett te rendeled meg a terméket és rárakod a nagy árrést.
Nem ipari mennyiségben gondolom. :D
De pl. ha valamit eladsz a jófogáson, arról hogy adsz számlát? Ennyi erővel mindenkit elkaphat a NAV, aki mondjuk a jófogáson ad el valamit.
Megfigyelhető hogy ki árul nagy tételben, rendszeresen és olyan termékeket amikből kereskedői tevékenységet lehet sejteni. Főleg egy használt termékekre kitalált piacon, ahol te vadi új telefonokat kínálsz rendszeresen, nem lenne feltűnő? Tudom, a következő válasz hogy te óvatosan és kis tételben nagy időeltolódással csinálnád... nem hülyék az adóhatóságnál.
Ugyanúgy Facebookon, Instagramon vagy akárhol máshol hoznak létre ilyen kereskedő-jellegű oldalt, azt is figyelik.
Jó bizniszt lehet csinálni belőle, de valóban, a NAV egy bizonyos szint után kopogtat, hogy fizessé' adót.
Konzultálj egy jogásszal, ő majd elmondja, hogy meddig mehetsz el mindenféle papír nélkül, és mikor kell hivatalos boltot nyitnod!
G.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!