Lehetséges pingeléssel lelőni egy szervert?
Ilyesmikre gondolsz?
De egyébként igen, túlterhelődhet.
Akár egy kevésbé népszerű kisebb oldalt, ha hirtelen több százan vagy ezren megnyitnak, akkor is is meghalhat... egy időre, elérhetetlenné válik
Volt már rá példa (pl egy ismert videós elküldi élő adásban, stb) - csak pingelni szintúgy lehetséges.
de, ez ddosnak számít
A dos vagy ddos egy gyűjtő fogalom ami azt jelenti hogy úgy elárasztod a célpontot hogy nem lesz képes válaszolni a kérésekre.amit te kérdeztél annak pontosabban ICMP flood a neve
DoS gyujto fogalomkent veve, igazad van.
Kozben rajottem, hogy ez nem buncselekmeny.
Valaszaitok koszontem! :)
"Kozben rajottem, hogy ez nem buncselekmeny. "
Akkor nem bűncselekmény, ha ezzel nem akadályozod a pingelt szerver elérését.
Viszont ha akadályozod, megütheted a bokádat:
"(2) Aki
a) az információs rendszer működését jogosulatlanul vagy jogosultsága kereteit megsértve akadályozza, vagy
b) információs rendszerben lévő adatot jogosulatlanul vagy jogosultsága kereteit megsértve megváltoztat, töröl vagy hozzáférhetetlenné tesz,
bűntett miatt három évig terjedő szabadságvesztéssel büntetendő."
Forrás: 2012. évi C. törvény a Büntető Törvénykönyvről, 423. §: Információs rendszer vagy adat megsértése ( [link] )
Több ezer - vagy annál is több - gép már képes akkora sávszélességű forgalmat generálni, hogy az a megtámadott félnek gondot okozzon - lásd:
Igen régen volt egy kellemetlenebb támadási forma:
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!