Kezdőoldal » Számítástechnika » Internet » Lehetséges pingeléssel lelőni...

Lehetséges pingeléssel lelőni egy szervert?

Figyelt kérdés
Nem arra gondolok, hogy én egyedül itthon nagy unalmamba, vagy valami hasonló. Hanem ha több ezer (vagy annál is több) gép egyszerre pingel egy szervert, akkor az letud annyira terhelődni, hogy leáljon?
2016. máj. 24. 15:52
 1/9 anonim ***** válasza:

Ilyesmikre gondolsz?

[link]

De egyébként igen, túlterhelődhet.

Akár egy kevésbé népszerű kisebb oldalt, ha hirtelen több százan vagy ezren megnyitnak, akkor is is meghalhat... egy időre, elérhetetlenné válik

Volt már rá példa (pl egy ismert videós elküldi élő adásban, stb) - csak pingelni szintúgy lehetséges.

2016. máj. 24. 15:58
 2/9 anonim ***** válasza:
igen van rá lehetőség.. az hogy mennyire etikus és vagy legális más dolog
2016. máj. 24. 16:01
 3/9 A kérdező kommentje:
Köszönöm a válaszotokat :)
2016. máj. 24. 19:37
 4/9 anonim ***** válasza:
DDOS támadásnak hívják, ha jól emlékszem, de börtön jár érte.
2016. máj. 24. 20:40
 5/9 A kérdező kommentje:
Nem, ez nem DDos. Nagyjából tudom csak, hogy az hogy működik. A kolléga küldött egy linket feljebb, az megmagyarázta ezt az egészet. De a ping az alapvetően egy hálózati szolgáltatás, csak nem tudom hogy "nagytételben" bűncselekmény e.
2016. jún. 1. 04:58
 6/9 anonim ***** válasza:

de, ez ddosnak számít

A dos vagy ddos egy gyűjtő fogalom ami azt jelenti hogy úgy elárasztod a célpontot hogy nem lesz képes válaszolni a kérésekre.amit te kérdeztél annak pontosabban ICMP flood a neve

2016. jún. 1. 11:54
 7/9 A kérdező kommentje:

DoS gyujto fogalomkent veve, igazad van.

Kozben rajottem, hogy ez nem buncselekmeny.

Valaszaitok koszontem! :)

2016. júl. 18. 00:06
 8/9 anonim ***** válasza:

"Kozben rajottem, hogy ez nem buncselekmeny. "

Akkor nem bűncselekmény, ha ezzel nem akadályozod a pingelt szerver elérését.

Viszont ha akadályozod, megütheted a bokádat:

"(2) Aki

a) az információs rendszer működését jogosulatlanul vagy jogosultsága kereteit megsértve akadályozza, vagy

b) információs rendszerben lévő adatot jogosulatlanul vagy jogosultsága kereteit megsértve megváltoztat, töröl vagy hozzáférhetetlenné tesz,

bűntett miatt három évig terjedő szabadságvesztéssel büntetendő."

Forrás: 2012. évi C. törvény a Büntető Törvénykönyvről, 423. §: Információs rendszer vagy adat megsértése ( [link] )

Több ezer - vagy annál is több - gép már képes akkora sávszélességű forgalmat generálni, hogy az a megtámadott félnek gondot okozzon - lásd:

[link]

Igen régen volt egy kellemetlenebb támadási forma:

[link]

2016. júl. 18. 00:20
 9/9 A kérdező kommentje:
Ezt nem tudtam, köszönöm a válaszod! (NEM irónia :) )
2016. júl. 20. 05:07

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!