10megáért fizetek de 1megával tölt le mi a probléma?
Mint az előző hozzászóló jól rámutatott a programok általában MBps-ban (MegaBájt/másodperc) jelzik ki a letöltési sebességet.
A szolgáltató meg Mbps-ban (Megabit/másodperc) mér (mivel az távközlésben ez a mértékegység honosodott meg, a Hertzben és annak prefixumaival kifejezett sávszélességből, órajelből eredendően) - így tesz alapértelmezetten a speedtest.net is.
1 MBps = 8 Mbps, így a tapasztalt letöltési sebességed megközelíti a csomagban foglalt - gyanítom - maximum sebességet.
Illetve a letöltési sebességed nem csak a szolgáltatótól függ, hanem a saját gépedtől/hálózatodtól, a szolgáltató hálózatán kívüli hálózatoktól, és az elérni kívánt hoszttól.
a problema inkabb a marketing resze lenne.
megtehetnek hogy 1 mertekegyseg legyen, de hat papiron jobban mutat a 10 mega mint az 1 nem?
Ez nem marketing, ez műszaki kérdés.
A hálózati eszközök adatrátáját Mbps-ben adják meg, hisz az adatokat az ISO/OSI 1. fizikai rétegében bitenként küldik/fogadják, adott frekvenciájú ütemezéssel. És ezen a hálózati mérnökök nem fognak változtatni, mert Gizike Powerpoint-prezentációja 123 kB.
A programok az adatokat viszont bájtonként, vagy nagyobb egységekben értelmezik.
nem a muszaki reszere ertettem.
nehez lenne ha a szolgaltato startbol azt mondana hogy te otthon 1,25 megaval fogsz tolteni, es nem 10-el? es igy sok embert nem bolonditananak ossze?
Az emberek önmagukat "bolondítják" meg, hogy nem tanulják meg rendesen a mértékegységeket/nem néznek utána.
Lásd: a kg nem a súly mértékegysége, mégis sokan annak aposztrofálják.
Vagy lásd egy nem is olyan régi kérdést: http://www.gyakorikerdesek.hu/tudomanyok__termeszettudomanyo..
#7, nem tudom most mennyire szinvonalas az oktatas, de en pl nem tanultam ilyensmirol regen, ahogy valoszinu masok sem, pedig volt heti 2 infonak csufolt orank.
igen, az emberek rosszul hasznaljak a kg-t, de ha elmesz vasarolni kg-ben fogjak neked az almat kimerni mert mindenki igy szokta meg.
szerintem nem menne csodbe egy netes ceg sem ha a szerzodesben plusz egy sorban picit bovebbel leirnak hogy mire is kell szamitani.
"de en pl nem tanultam ilyensmirol regen"
Egyrészt régen - még az Internet elterjedése előtt - még nem tanították. De azóta már igen (legalábbis kellene).
Másrészt ennek utólag is utána lehet nézni - divatos szóval "élethosszig tartó tanulás".
"igen, az emberek rosszul hasznaljak a kg-t, de ha elmesz vasarolni kg-ben fogjak neked az almat kimerni mert mindenki igy szokta meg"
Nem az a baj, hogy kilóban kérik az almát, hanem hogy súlynak nevezik.
A gond ott van, hogy az emberek hajlamosak egynek gondolni 2 teljesen különleges dolgot, mert nem néznek utána a pontos definíciónak...
MB/s---Mb/s
súly--tömeg
stb
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!