Kezdőoldal » Számítástechnika » Internet » Router hiba, vagy rosszul van...

Router hiba, vagy rosszul van beállítva?

Figyelt kérdés

Pénteken vettem egy routert(Tenda N3. Kicsi de ahhoz amire nekem kell bőven elég).

[link]

Alapból itt kell csatlakoznom az internethez felhasználónév és jelszó segítségével. Ekkor gyors a net és rendesen működik, hozza azt a sebességet amit kell. Viszont ha router is be van kötve, akkor az 5Mbps helyett leesik 2Mbps-re. Belassul az egész. És ilyenkor nem enged csatlakozni a képen látott szélessávúra, azt írja ha megpróbálok csatlakozni hogy a modem vagy a csatlakozáshoz használt egyéb eszköz hibát jelentett. Viszont ettől függetlenül van internet csak nagyon lassú. És nem csak a gépen hanem a wifin is.

Mi lehet a gond?

2016. ápr. 24. 12:01
 1/2 anonim ***** válasza:
Rosszul van beállítva. Ha a routert beiktatod akkor ő fog csatlakozni a netre, te pedig a routeren keresztül. A routerbe kell beállítanod a szolgáltatótól kapott névet, jelszót. Ebben az esetben a gépen nem kell csatlakozást kezdeményezned, hisz egyből kap IP-címet a routertől.
2016. ápr. 24. 12:57
 2/2 A kérdező kommentje:
Alapból a konfiguráció kezdeténél be lehetett állítani a kapcsolat típusát hogy PPPoE(felhasználónév és jelszó) vagy DHCP. Én a PPPoE állítottam be, be is írtam a felhasználónevet jelszót, és úgy lett ilyen. Ha DHCP-re állítom akkor meg nem is tud csatlakozni
2016. ápr. 24. 14:21

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!