Router hiba, vagy rosszul van beállítva?
Figyelt kérdés
Pénteken vettem egy routert(Tenda N3. Kicsi de ahhoz amire nekem kell bőven elég).
Alapból itt kell csatlakoznom az internethez felhasználónév és jelszó segítségével. Ekkor gyors a net és rendesen működik, hozza azt a sebességet amit kell. Viszont ha router is be van kötve, akkor az 5Mbps helyett leesik 2Mbps-re. Belassul az egész. És ilyenkor nem enged csatlakozni a képen látott szélessávúra, azt írja ha megpróbálok csatlakozni hogy a modem vagy a csatlakozáshoz használt egyéb eszköz hibát jelentett. Viszont ettől függetlenül van internet csak nagyon lassú. És nem csak a gépen hanem a wifin is.
Mi lehet a gond?
2016. ápr. 24. 12:01
1/2 anonim válasza:
Rosszul van beállítva. Ha a routert beiktatod akkor ő fog csatlakozni a netre, te pedig a routeren keresztül. A routerbe kell beállítanod a szolgáltatótól kapott névet, jelszót. Ebben az esetben a gépen nem kell csatlakozást kezdeményezned, hisz egyből kap IP-címet a routertől.
2/2 A kérdező kommentje:
Alapból a konfiguráció kezdeténél be lehetett állítani a kapcsolat típusát hogy PPPoE(felhasználónév és jelszó) vagy DHCP. Én a PPPoE állítottam be, be is írtam a felhasználónevet jelszót, és úgy lett ilyen. Ha DHCP-re állítom akkor meg nem is tud csatlakozni
2016. ápr. 24. 14:21
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!