Ha facebookon valakinek rámegyek az ismerőseire, akkor azokat teszi ki, akikkel a legtöbbet beszél és a legtöbbet nézeget?
Ez egy gyakori kérdés.
Valójában és röviden a válasz: NEM.
Hogy valóban mi szerint rangsorol a Fb. az ismerősök közt, és ezt mi szerint váltogatja, az sajnos hétpecsétes titok, nem árulja el. Az algoritmus nem publikus (ha valaki tudja pontosan, én is kíváncsi lennék rá).
Nem tudod befolyásolni a saját ismerőseid sorrendjét sem.
Tapasztalatok szerint először a közös ismerőseiteket rakja ki. A saját ismerőseid esetében sokszor előre tesz olyanokat, akikkel évek óta szót sem váltottál, egyes vélekedések szerint pont azért, hogy ösztönözzön a kapcsolatfelvételre, vagy az egy városban élőket, vagy a hasonló érdeklődésűeket. Mindez a kapcsolatfelvételeket szolgálja, a forgalom növekedését, és ösztönöz új kapcsolatokra (ez az érdeke a Fb-nak).
De a pontos algoritmus hétpecsétes titok.
Lehet, hogy nálad így van, ha új felhasználó vagy, akkor biztos. Később már egész fura szempontok szerint sorolja ismerőseidet (és az ismerősöd ismerőseit) a Fb.
...Tehát az, hogy az ő (ismerősöd) oldalán kik szerepelnek elől (eltekintve a közös ismerősöktől, ők mindig elöl vannak), valójában nem jelent semmit, nem következtethetsz belőle sem gyakoriságra sem kapcsolatuk szorosságára. (Szerintem, de mint mondtam,ha valaki közben felfedezett valami algoritmust az jó. Az én tapasztalatom szerint kiszámíthatatlan.)
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!