Kezdőoldal » Számítástechnika » Internet » Internetes reklámok - minek...

Internetes reklámok - minek vannak még?

Figyelt kérdés

Először is, az emberek nagy része adblock-ot használ, így be sem töltődnek. De még ha valaki adblock nélkül internetezik (vagy mobilról), akkor sem fog rámenni a reklámokra, legfeljebb véletlen klikkel rá, ha az oldal tele van velük/felugró ablakban nyílnak meg.

De még ha valaki véletlen rá is megy egy reklámra, egyből bezárja, márpedig egy reklámozónak nem hoz bevételt az, ha néhány ember véletlen meglátogatja a weboldalát néhány másodpercre, aztán bezárja.

A reklámozás csak akkor éri meg, ha több bevételt hoz, mint amennyibe kerül, de azt nem tudom elképzelni, hogy egy bugyuta internetes reklámból bármilyen bevétele származna a reklámozónak.

Pl. van olyan ember, aki ezekre az egy kaptafa mellnagyobbítás, fogfehérítés és egyéb szarságokra nem csak hogy ráklikkel, de még fizet is érte? Nem hinném.

2016. márc. 21. 12:43
 1/5 anonim ***** válasza:

Pedig van.

Az oldalak pedig épp arra buzdítanak. Hogy kapcsold ki a reklámblokkoló alkalmazást.

Hidd el. hogy sokan vannak akik meglátnak egy olyan reklámot ami épp érdekli őket. és rákattintanak.

Azt tudtad hogy a Google ezekből a reklámokból finanszírozza a non profit appjait?

Mint a Picasa, Google docs, és egyéb ingyenesen használható google alkalmazások fejlesztését?

2016. márc. 21. 12:49
 2/5 A kérdező kommentje:

A google-osról nem tudtam.

De sok oldalon annyi a reklám, hogy adblock nélkül nem is használható rendesen. Ezen az oldalon is durva a reklámok mennyisége, de van olyan is, hogy a weboldalon levő linkeket, videó indító gombot stb. eltakarja a reklám, lehetetlenné téve az oldal használatát. Az olyan oldalakat, amik kérik az adblock kikapcsolását, gyakran inkább bezárom, minthogy kikapcsoljam az adblockot (már kipróbáltm 1-2 helyen, miután kikapcsoltam az adblockot, egyből jöttek a felugró ablakok).

Szóval gyakran a reklámok mennyisége és elhelyezése kényszeríti rá a felhasználókat az adblock letöltésére, még akkor is, ha magával a reklámmal nem lenne bajuk.

2016. márc. 21. 13:04
 3/5 anonim ***** válasza:
100%

Valóban igazad van.

Természetesen vannak olyan oldalak amik így működnek.

És itt azért vannak ilyen reklámok hogy akarva, akaratlanul is rá tudj kattintani.

Nyilván az ilyen oldalak idegesítőek.

De gondolom az oldalnak is haszna származik belőle.

Biztos vagyok benne hogy valamilyen formában nyoma marad annak hogy egy adott reklámot hányszor nyitottak meg.

Amiért az adott cég szép kis summát fizet.

Gondolom ezért van az hogy szó szerint az arcodba tolják a reklámot...

Persze én sem szeretem ezeket. Én is használok reklámblokkolót. De hidd el hogy sokan nem. Pl ahogy kínában is az Internet Exploler volt a legnépszerűbb böngésző. És ők még nagyban MSN-eztek. amikor nálunk ma már sokan azt sem tudjk mi az. Szerintem ez is országonként változik...

Nálunk Magyar embereknél a reklám idegesítő. Főleg ha az adott dolgot nem tudjuk megfizetni.

De lehet hogy ez máshl máshogy működik. És az állampolgár nagy örömmel kattint rá.

2016. márc. 21. 13:12
 4/5 anonim ***** válasza:
100%

Gondolom az oldalon levo kis bannerekre gondolsz. Az a google adwords-display halozata. Ezek a reklamok fizetes alapuak amiket a google ellenoriz. Pl a kek feliratu, feher hatteru reklamok tipikusan ezek.

Vannak berelheto reklamfeluletek, azokat a google nem ellenorzi, az oldal tulajdonosa igen. Melyikre gondolsz pontosan?

2016. márc. 21. 13:16
 5/5 anonim ***** válasza:
100%

"Először is, az emberek nagy része adblock-ot használ,"

37% maximum

[link]

jelentős, de nem nagy része.

"márpedig egy reklámozónak nem hoz bevételt"

Az Egyesült Államokban csak 15 milliárd dollár negyedéves bevétel származik Internetes reklámokból:

[link]

bár a hatásosság tényleg megkérdőjelezhető:

[link]

2016. márc. 21. 13:21

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!