Kezdőoldal » Számítástechnika » Internet » Meddig szabályos a fan animáció?

Meddig szabályos a fan animáció?

Figyelt kérdés

Néztem pár youtubert akik szerintem nem kaptak engedélyt,mégis csináltak pár híresebb jogvédett dologról videót.

Linkelek pár példát

- https://www.youtube.com/watch?v=QJQlN3cD9qk

- https://www.youtube.com/watch?v=s3y6yGCM-Wo

Nem pont ilyent,de én is "fan animációt" akarok csinálni.

És mivel elég szegényesen élek( havonta 10 000 ft ot ha keresek az már sok )

Mielőtt valaki beszólna hogy"Más karaktereivel akarok hasznot" meg " Ha ilyen szegény vagy akkor minek netezel".

Nos igaz részben hasznot húzok,de nem ezért csinálnám!

Pár kedvencet akartam meganimálni ahogyan mások is,az internetet meg nem én fizetem.

De jó lenne nekem akár 500 ft is mivel legalább tudok a számlákba fizetni...

2016. márc. 21. 10:49
 1/6 A kérdező kommentje:

Ha lehet csak olyanok írjanak akik értenek is ehhez!

És nem véleményt kérek hanem választ.

Ha van partner cég ami ebben segít ahogyan a gamereknek, és filmkritikusoknak annak örülnénk.

KÖSZÖNÖM !

2016. márc. 21. 10:53
 2/6 anonim ***** válasza:
Általában amíg nonprofit a dolog, addig nem szoktak piszkálódni. Egyébként nagyon stúdió/jogtulajdonos válogatja, illetve hogy abban az országban, ahol bejegyezték a dolgot, milyen törvények védik a szellemi tulajdont. Amerikai jogtulajdonostól/USA-ban bejegyzett dologból, ha sikeres lesz, számíthatsz Cease&Desist-re.
2016. márc. 21. 11:13
 3/6 A kérdező kommentje:

Értem,gondoltam hogy valami ilyesmi lehet.

Non profit lenne a dolog mivel eddig is non profit videóztam.

De ha tovább akarok animàlni akkor kell valahonnan pénz is.

Jó ha napi 500 ft ot keresek a 8 órával,ha a videózásért kapnám ezt az 500 ft ot akkor az màr szuper lenne. Mivel ìgy lenne időm rajzolni.

Nézem a partner cégeket, de csak olyant találok ami gameplay re megy ki esetleg film kritikusok védésére.

2016. márc. 21. 11:45
 4/6 A kérdező kommentje:
Gondolom nem felhívàst kàpnènk hanem csatorna tiltàst.
2016. márc. 21. 12:01
 5/6 anonim ***** válasza:
Elsőre általában nem jár csatornatiltás, csak ha látványosan sértesz szerzői jogokat (nem direkt teljes epizódokat töltsz fel). A kérdéses videót szokták letiltani és kapsz egy figyelmeztetést (Copyright Strike vagy Community Guideline Strike). Ez talán fél év alatt évül el és elévülési időn belül hármat lehet összeszedni, a harmadikkal kivágnak.
2016. márc. 21. 12:25
 6/6 A kérdező kommentje:

Nem nem epizód lenne csak 1-2 perces fan animation, mangàkrol,képregényekröl. Netán parody mint a cartoonhuligans csatornán.

De nagyon beparáztam, azt mondta egy gyerek hogy befognak perelni engem ha ilyent rakok fel,netàn pénzt is keresek vele.

2016. márc. 21. 12:41

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!