Kezdőoldal » Számítástechnika » Internet » Mi lehet a routerrel?

Mi lehet a routerrel?

Figyelt kérdés

Van egy ZyXel NBG-416N routerem. Netezésre tökéletes, de ha elkezdek tölteni valamit, megy fölfele a sebesség, és 2-3 perc után elszáll a net, és csak akkor jön vissza, ha újraindítom. Mitől lehet ez és meg tudom valahogy oldani?

Firmware frissítés után sem javult meg?Lehet valami beállítási hiba(alapbeállításon használom), vagy..?

UPC (alap)routerbol jön ebbe a routerbe a kábel!

2016. márc. 19. 12:21
1 2
 1/12 zsolt geg ***** válasza:
Lehet, hogy a UPC-s alap routered nem jó próbáld ki, hogy egyből az UPC-s ről indítod a letöltést
2016. márc. 19. 12:23
 2/12 zsolt geg ***** válasza:
Úgy értem kösd át az UPC-re
2016. márc. 19. 12:23
 3/12 anonim ***** válasza:

Ha ezt a routert kiveszed és csak a UPC-s routerre csatlakozol, akkor is előjön a hiba? (a leírásod alapjén nem, de azért rákérdezek)

Mi hova van bedugva a ZyXel-be? (tehát melyik kábel melyik portba)

G.

2016. márc. 19. 12:24
 4/12 A kérdező kommentje:

A UPC-s az jó, mert ha arra csatlakozok, azzal tökéletesen tudok tölteni, csak az a szobámtól messze van, és ezert kell ez a ZyXel.

Meg ahova be akarom kötni a ZyXel-t ott van egy régi TPlink router, csak azzal max 2mb/sec-el tudok tölteni, holott sokkal többre képes a netem :-?

2016. márc. 19. 12:25
 5/12 A kérdező kommentje:
A ZyXelen a Wan portba van csak a kábel, ami jön a UPC-stol. Pont így van a TPlink is bekötve és azzal nincs gond(csak az mar lassú és öreg).
2016. márc. 19. 12:26
 6/12 zsolt geg ***** válasza:
Ha öreg a router nem csodálom h baj van a letöltéssel
2016. márc. 19. 12:28
 7/12 A kérdező kommentje:
A TPlink az öreg, a ZyXel-t most nemrég vettem..
2016. márc. 19. 12:29
 8/12 anonim ***** válasza:

A gond azzal van, hogy nem optimálisan van bekötve a ZyXel, és emiatt nem bírja a terhelést.

A UPC-s routert a ZyXel egyik LAN portjába dugd és tiltsd le a ZyXel-en a DHCP-t, adj neki a UPC-s routernél egyel nagyobb IP címet és elvileg mennie kell a hálózatnak.

Bővebben: [link]

(az IP cím a UPC-s router alapján jön, a wifi hálózat meg már be van állítva)

G.

2016. márc. 19. 12:33
 9/12 anonim ***** válasza:

"csak az a szobámtól messze van, és ezert kell ez a ZyXel"

hát az utp kábel 100m ig jelvesztés nélkül tud szállítani.. ha több mint 100 méter van a szobád és a upc router között akkor vagy marhanagy a telketek vagy lopod a netet :D

2016. márc. 19. 12:34
 10/12 A kérdező kommentje:
Megpróbálom akkor ahogy írtad. Koszi előre is ;)
2016. márc. 19. 12:35
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!