Kezdőoldal » Számítástechnika » Internet » Milyen sávszélességű internete...

Milyen sávszélességű internetet érdemes választanom?

Figyelt kérdés

Van egy TP-Link TL-WR740N routerem, azonban a számítógépem a routerrel cat5-e kábellel van összekötve. Ha 200/100-as internetet bekötnék (szolgáltatótól függetlenül) a számítógépen ez milyen sebességet takarna. (router és a kábel elég-e? Illetve mi befolyásolja még)?

Előre is köszönöm a válaszokat!

2016. márc. 9. 10:33
 1/8 anonim ***** válasza:

A routered max 100 mbit/s-re képes kábellel, szóval a 200 mega már nem fog átmenni.

[link]

Illetve ha nem cat 5e hanem csak sima cat 5 kábeled van, az is csak 100 megára képes.

[link]

Ahhoz hogy 200 megát átvigyen egy jobb router és egy cat 5e kábel kellene. Vagy a másik megoldás hogy kisebb netcsomagot választassz.

2016. márc. 9. 10:48
 2/8 A kérdező kommentje:
Ha jól sejtem egy 100/100-as internettel is ugyanakkora sebességet érnék el, viszont ha gigbites routert vennék, akkor már ki tudnám használni akár még az 500/200-as csomagot is.
2016. márc. 9. 10:48
 3/8 A kérdező kommentje:
Értem akkor jól gondolkodtam, viszont az alaplapom ezt nem befolyásolja?
2016. márc. 9. 10:50
 4/8 anonim ***** válasza:
A kabel akar Gigabitre is eleg, ellenben 200Mbps-t a routered meg elmeletben sem tud. Egy 5000 forint alatti alsokategorias routertol csodakat azert ne varj.
2016. márc. 9. 10:51
 5/8 anonim ***** válasza:

Igen kérdező, egy jobb routerrel és kábellel az 500/200 is menne. De, az alaplap is számíthat, ugyanis ezen található a hálózati kártya, ami befolyásolhatja a dolgot. Csak a nagyon idős gépeknél valószínű hogy nem képes gigabites netre, de megnézni nem árthat. Az alaplapod gyártói honlapján meg tudod nézni (valamilyen LAN fület kell keresned) hogy mennyire képes az integrált hálókártya.

És utolsó: Nem, nem elég a cat 5 kábel, mint írtam, legalább cat 5e kell ha 100 megánál többet akar.

2016. márc. 9. 11:07
 6/8 anonim ***** válasza:
100%
Elnézést félreolvastam a kérdésben a kábelt, most látom az e betűt, így az arra vonatkozó írásom tárgytalan.
2016. márc. 9. 11:08
 7/8 A kérdező kommentje:
Köszönöm a válaszokat, az alaplappal nem lesz gond szerencsére
2016. márc. 9. 11:42
 8/8 anonim ***** válasza:
Még annyit hozzátennék, hogy az is nagyon fontos, hogy ne legyen megtörve a kábeled. Lehetőleg minél kevésbé legyen megtörve, különben az "elektromos jelek" (adatok) elvesznek róla. Ergó, hiába van minden beállítva, hogyha előtte van benne 3 derékszög a kábelben, mert sarok van. A töltések ott "lekerülnek" a kábelről.
2016. márc. 9. 18:02

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!