Kezdőoldal » Számítástechnika » Internet » Wifit vegyek-e vagy routert?...

Wifit vegyek-e vagy routert? Egyáltalán mi a különbség?

Figyelt kérdés
Jelenleg van egy asztali gépem, hozzá vezetékes net. Hamarosan a lakásba érkezik két laptop és két okos telefon. Asztali gép megy a kukába. Mindegyik eszközről szeretném elérni a netet, lehetőleg kábel nélkül. A routerbe be tudom dugni a vezetékes netet, és onnantól mindent el fogok tudni érni? Vegyek wifit inkább? a wifibe is be tudom dugni a hálókábelt vagy a wifi máshogy működik?
2016. márc. 8. 12:09
 1/1 anonim ***** válasza:

Sok internet szolgálató modemében már van lényegében egy wifi képes 2-4 férőhelyes router is. Ha nálad csak sima modem van és olyan routered, ami nem wifi-s, akkor talán a legjobb, ha olyan routert veszel, ami tud wifi-t is szolgáltatni....az, hogy pontosan milyet az függhet a lakás méretétől, a falak számától és az internet sebességétől. Néha laptoppal is odaülhetsz a routerhez, hogy madzagon csatlakozz, ami stabilabb és gyorsabb sebességet eredményezhet (mondjuk ha le akarsz tölteni valami nagyobb méretű adaot és közben még mások is lógnak a wifin). Szóval a kábeles csatlakozási lehetőség még nem rossz dolog (ha nagyon gyors, több száz Mbps interneted van, akkor gigabites portokkal rendelkező router ajánlott, ami már drágább kategória).

Wifi alatt nem tudom mit értesz...ha a wifi stick-re vagy repeater-re gondolsz, akkor az önmagában nem lesz jó (bár az utóbbit lehet mégis lehet vezetékes beneteű wifi szolgáltatásra, de drágább, min egy mezei wifi router). Szóval több dologtól függhet, hogy mi neked a legjobb megoldás. Nálunk a wifi router a szekrénybe került, miután az új modem gyorsabb wifi és ethernet kapcsolatot tudott nyújtani. Ehhez vettem még egy jelismétlőt és csokító. Most a két erős asztali gigabites madzagon van a modemen, míg a kis htpc és az okostelók a wifit használják...

2016. márc. 8. 12:34

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!