Kezdőoldal » Számítástechnika » Internet » Két router összekötése....

Két router összekötése. Konfogruációs hiba?! Help!

Figyelt kérdés
Összekötöttem két routert.. mindent jól csináltam.. viszont konfigruálásnál hibáim adódtak.. méghozzá.. 1-es küldi 2-esnek a netet.. 2-es kap ip-t.. azaz fogja a dolgokat.. de rácsatlakozva, nem oszt netet.. dhcp-t kikapcsolva is próbálkoztam.. Elakadtam! Segítsetek!

2016. márc. 6. 14:41
 1/6 anonim ***** válasza:
honnan tudod, hogy kap netet a második router? az, hogy kap ip-t nem jelent semmit. Amúgy ilyen alap dolgok nélkül, hogy milyen routerek, hogy állítottad be, nehéz válaszolni..
2016. márc. 6. 14:51
 2/6 P.O.C. ***** válasza:
Mi a két router pontos típusa? Hogyan van összekötve és miket állítottál eddig?
2016. márc. 6. 14:52
 3/6 A kérdező kommentje:
Jólvan összekötve.. minden rendben van.. csak ez a konfig.. Csak hogy nagyjából válaszoljak, megnéztem a 2-es wifi wan-ját és ott írt ip-t.. aztán rájöttem hogy statikusan kéne beállítani mivel csak AP..Beállítottam statikusan az 1-es routernek megfelelően.. de most ami eszköz csatlakozik a 2-es az nem kap ip címet.. azaz rá sem csatlakozik.
2016. márc. 6. 15:05
 4/6 anonim ***** válasza:

Így nem fogsz segítséget kapni.

"Jólvan összekötve.. minden rendben van."

Ez egyáltalán nem biztos, egy dolog viszont igen: NEM működik a hálózat.

Tehát első körben írd le, hogy mik a routerek típusai és hogy pontosan hogy kötötted össze őket!

G.

2016. márc. 6. 15:13
 5/6 A kérdező kommentje:
Miért ne lenne biztos? Hülye nem vagyok.. Alcatel Lucent modem+router a fenti.. A lenti meg TP-Linkes.. kereszt kötés.. 1-esből jön ki az eggyik portjából.. 2-es WAN-jébe megy bele..
2016. márc. 6. 15:23
 6/6 P.O.C. ***** válasza:

Senki nem állította, hogy hülye vagy. Csak ne kelljen már mindent harapófogóval kihúzni belőled. Nem interkontinentális nukleáris rakétakilövő kódokat kértünk, hogy ne lehessen közölni velünk.

Ha csak elkezdünk itt random találgatni, akkor fölösleges köröket futunk le vele. És te is később jutsz hozzá a megoldáshoz. Ha meg puszta lustaságból nem írod le részletesen a problémát, azzal is csak magadnak ártasz. Erről ennyit.

Nos, ennél az összeköttetés fajtánál az szokott lenni a hiba, hogy azonos alhálózaton hagyják a routreket, így a router nem tud címet fordítani.

Ha pl az Alcateles cucc ip címe 192.168.1.1, akkor a TP-Link legyen 192.168.2.1. A WAN beállításoknál meg Dynamic IP -t kell beállítani. A DHCP -t nem kell kikapcsolni, csak akkor ha AP módba akarod használni.

2016. márc. 6. 16:28

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!