Kezdőoldal » Számítástechnika » Internet » Hogyan lehet a Wps pinkodal...

Erique01 kérdése:

Hogyan lehet a Wps pinkodal wifizni? Tudom a tesom wpsp pinkodját de a jelszot nem. Vagy most hülyeség irok?

Figyelt kérdés

2016. márc. 3. 06:56
 1/4 CspCsj ***** válasza:

Elvileg csatlakozáskor megadod a PIN kódot és az eszközök elintézik a többit.

Persze nem mindegy milyen eszközhöz szeretnél csatlakozni, - vagyis a router PIN kódját írtad fel?

[link]

Azonban a WPS funkciót érdemes kikapcsolni a router-ben, mivel tervezési hiba miatt, az elméleti 10 millió variáció helyett már 11 ezer variációval be lehet jutni a router rendszerébe. (2011 óta ismert a hiba és még nem javították)

Persze a feltörés nem pár perc, de pár óra alatt megvan (~2-3 jelszó/sec programmal).

[link]

2016. márc. 3. 13:32
 2/4 CspCsj ***** válasza:

Kimaradt egy nulla:

100 millió helyett 11 ezer próbálkozás elég.

2016. márc. 3. 13:41
 3/4 A kérdező kommentje:
És ilyen programot hol szerezhetekbe ?
2016. márc. 12. 17:17
 4/4 CspCsj ***** válasza:

Nem próbáltam még ilyet, esetleg keress rá az aircrack szóra.

Közben pár cikket még átfutottam, és bár a hibát konkrétan nem javították, de sok router-ben úgy nehezítik ezt a feltörést, hogy nem működik állandóan ez a WPS funkció, hanem csak a router-en lévő WPS gomb megnyomására aktiválódik 1-2 percre, aztán újra kikapcsol.

Az egyik cikkben ezért írták is, hogy távolról mondhatni nem is lehet feltörni, mivel oda kell menni az eszközhöz és megnyomni a gombot, sőt mivel csak kb. 3 próbálkozás történik másodpercenként, így vagy 100-szor kell a gombot megnyomni és több óráig is eltart. Bár ahol ez a WPS funkció állandóan aktív, oda akár egy óra alatt is be lehet jutni.

2016. márc. 12. 18:16

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!