Kezdőoldal » Számítástechnika » Internet » Milyen volt a legelső internet...

Milyen volt a legelső internetes élményetek?

Figyelt kérdés
Tehát amikor legelső alkalommal interneteztetek. Gondolom úgy a 90-es évek végén, 2000-es évek elején. Vagy aki fiatalabb annak akár később is lehetett természetesen. Arra lennék kíváncsi, milyen oldalt látogattatok meg, mennyi időt töltöttetek el, mit töltöttetek le, honnan, stb.

2016. márc. 2. 12:56
 1/8 anonim ***** válasza:
Valamikor 2000-es évek elején 56 Kbit/s betárcsázós modemmel, Freestarton keresztül, ha jól emlékszem 2 vagy 3 Ft/perces díjjal. Ezzel a sebességgel leginkább böngészésre, e-mail-re használtam, másra nem is igazán volt alkalmas. Ki lehet számolni, egy 1 megás kép betöltése két és fél percbe került.
2016. márc. 2. 13:09
 2/8 anonim ***** válasza:
Számtech órán, '96-ban asszem. Csináltunk e-mailt (freemail), meg kerestünk altavistával (és a magyar változatával, az altavizslával is). :)
2016. márc. 2. 13:18
 3/8 A kérdező kommentje:
Értem, mi annak idején albiban neteztünk, ahol csak egy közös számítógép állt rendelkezésre, volt akkoriban egy olyan website, hogy Licker magazin... Na ez amolyan erotikus weboldal volt igazából, és az albérletben a fiúk állandóan ezt nézegették, illetve képsorozatokat és videókat is lehetett letölteni, na mondanom sem kell, hogy állandóan ment a letöltés... Arról volt egyébként nevezetes, hogy a legújabb USA filmeket lehetett letölteni, amikben érdekes módon sok magyar lány is szerepelt, és az egyik albérlőtársam fel is fedezte a szereplők között az egyik volt osztálytársát.
2016. márc. 2. 13:23
 4/8 anonim ***** válasza:
A Youtube indulásával egy időben (kb.) egy Ákos, Ilyenek voltunk koncertfelvétel volt az első.
2016. márc. 2. 13:57
 5/8 Lajos54 ***** válasza:

Valamikor 1995-ben, a helyi MTI tudósítónál láttam először internet kapcsolatot. Rá alig egy évre már a munkahelyemen is volt egy gép, ami (betárcsázós modemmel) csatlakozott a netre. Csak éppen hozzáférni volt nehéz, meg sokba is került, nem szabadott "csak úgy" használni. Persze azért néha ki-kipróbálhattam, amikor másoknak nem akart működni :)

Kb. újabb három évnek kellett eltelni, hogy kiépüljön egy kisebb helyi hálózat, ahol már először ISDN, majd hamarosan egy alap ADSL rendszerről kapott jelet több gép.

Akkor kezdtem igazából ismerkedni vele, majd nemsokára otthon is rászántuk magunkat, és megrendeltünk egy 384 Kilobit/s sebességű ADSL-t, az akkori legkedvezőbb árat kínáló szolgáltatótól: 12500 Ft/hó. (ma a 60 Mb/s sebességért TV csatornákkal és telefonnal együtt ennek kb. a felét fizetem :)

Külön csoda volt, hogy forgalomtól(használattól) független lett az ár, így akármennyit nyúztuk, nem lett drágább.

Ekkor kezdtünk el a "száguldozást az információs sztrádán", mint ahogy akkor hívták. Érdekes, hogy akkoriban az a sebesség is bőven jó volt, ma meg a többszöröse is kevés...

Elsősorban böngészésre, keresésre, levelezésre használtuk, hogy mit töltöttem le először, arra már nem emlékszem.

2016. márc. 2. 15:00
 6/8 anonim ***** válasza:
Kernel'97 party budapesten, bnc-s LAN, és volt egy internet gateway. DOSra volt irckliens, és mi doom-ozás helyett inkább próbáltunk a finnekkel magyarul beszélgetni a #suomi csatornán. Brózert már sokkal később láttam.
2016. márc. 2. 15:35
 7/8 anonim ***** válasza:

Én is valamikor '96-97-ben ültem előtte a középsuliban (pont volt egy nagyobb fejlesztés és a 286-os gépek helyére jöttek Pentium processzoros konfigurációk, Win 95 rendszerrel és internet kapcsolattal). Akkoriban keresgéltünk Altavista/Altavizsla segítségével, chat-eltünk valamelyik nemzetközi felületen, a Teveclub-on volt aki tevét etetgetett én meg akkoriban töltögettem le képeket hartcore témában (Terrordrome, Nordcore Gmbh, Hate parade stb) meg egyszer egy 1,2MB-os videót egy rossz minőségű party részletet a hamburgi The box-ból. Akkoriban még nem volt olyan tartalom gazdag a net, mint manapság illetve elsőre azt se tudta az ember, hogy miket keressen (nem gondoltuk akkor, hogy ennyire a mindennap része lesz a világháló, azt meg pláne nem, hogy ott lapul majd a zsebünkben és száz dologra használjuk majd). Ha mindenki a neten lógott, akkor piszok lassú volt, egy 800x600-as képet is hosszú percekig tartott megjeleníteni.

Otthon később lett saját gépem és még később sajtát internetem: 2003-ban fizettünk elő 512Kbps sebességű ADSL-re, ami akkor elég jónak számított. Két gépen osztottuk meg (akkor egy mai szemmep tök fapados router 16k-ba került, a net meg havonta 12,5k volt). Egy évvel később kipróbáltuk a szimetrikus 1Mbps kábel kapcsolatot (ez 17k-ba került), de visszamondtuk 2 hónap után, mert nem volt elég megbízható. Most (13 évvel később) kevesebb pénzért 240Mbps sebességünk van, sok TV csatornával és ingyenes vezetékes hívási lehetőséggel...

2016. márc. 6. 14:51
 8/8 Közveszélyes Kontár ***** válasza:

"Perverz egy nő maga!"

© Vaklárma

nem emlekszem, se a kenyszeru elso alkalomra se arra amikor onkent hasznaltam

pl. az egyik legjobb internetben mindenkepp az volt amikor "rossz pc jatekok sorozat" ra ratalaltam

2016. márc. 6. 15:36

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!