Kezdőoldal » Számítástechnika » Internet » A torrent miért szívja ennyire...

A torrent miért szívja ennyire a netet?

Figyelt kérdés
Van 30 mb/s netem. A torrentem csak 3,2 mb/s megy pont ugy mikor kisseb netem volt. Miért? És miért van az ha torentezem akkor pl a Facebook se tölt be. Pedig elég jó gépem van 1 éves kb!

2016. febr. 22. 20:24
 1/4 meszike91 ***** válasza:
100%

A neted csak elméletben 30 megás, a gyakorlatban nem valószínű hogy eléred ezt a sebességet.

Egyébként a szolgáltató megabitben, a torrentkliens pedig megabyteban számol. A kettő között 8 a váltószám, a byte a nagyobb.

2016. febr. 22. 20:33
 2/4 anonim ***** válasza:

A torrent letöltés sebessége függ attól, hogy mennyien/milyen gyorsan seedelik az adott torrentet. Ezért töltesz 'csak' 3,2MB/s-el. Illetve azt is számold hozzá, hogy azon felül, hogy valamilyen gyorsan töltöd le a cuccodat, maga a kapcsolat fenntartása is kis mértékben igényli az internetedet.

Azt pedig én is megjegyezném, hogy ha a 30mb/s az megabit akar lenni, a 3,2mb/s pedig megabyte, akkor a 8-as váltószám alapján 30mbit/s = 3,75 MByte/s, tehát közel 100%-osan kihasználja a torrentkliensed a sávszélességedet. Ez esetben érthető, hogy a Facebook miért nem akar nagyon betölteni.

2016. febr. 22. 20:47
 3/4 anonim ***** válasza:

te kevered a szezont a fazonnal.. a torrent a neted teljes sebességét kihasználja ezért nem megy a facebook.. a letöltést a torrentben korlátozd 2800kB/s körülre és akkor menni fog a facebook is.. hogy leegyszerűsítsem számoljuk úgy hogy a te neted 3000KBps-es és neked 3200KBps-el megy a letöltés tehát tökéletes a sebesség.. az embereket az zavarja össze hogy ezekben a jelölésekben csak a kis és a nagy betű tér el és a szolgáltató szeret nagynak tűnő számokkal dobálózni jobban hangzik a 30Mbps mint a 3MBps ("b"=bit B=Byte és 8bit=1byte)

ez egy nagyon egyszerűsített pontatlan magyarázat ha tudsz angolul akkor olvasd el ezt:

[link]

2016. febr. 22. 21:36
 4/4 anonim ***** válasza:

"Van 30 mb/s netem."

Az 30 Mb/s (Megabit/másodperc) lesz és az a maximum adatátviteli sebesség.

"A torrentem csak 3,2 mb/s megy pont"

Az meg 3,2 MB/s (Megabájt/másodperc) ami 25,6 Mb/s, ami éppen megközelíti a maximumot.

Ha ez a T-Home Netmánia L csomagja, akkor a garantált letöltési sebesség 1 Mb/s. A torrenten tapasztalt 25,6 Mb/s a garantált 1 Mb/s és a maximum 30 Mb/s között van.

Pláne hogy ez az adatátviteli sebesség nem csak a szolgáltatótól függ, hanem a megosztó kliensektől, a gépedtől, a belső hálózatodtól és a szolgáltató hálózatán kívüli hálózatoktól is.

"És miért van az ha torentezem akkor pl a Facebook se tölt be."

A torrent egy eléggé hálózatot kihasználó protokoll. Egyszerre képes több száz kapcsolatot nyitni, ami hajlamos a router/home gateway úgynevezett NAT-táblájának betöltésére, e miatt hátráltatja más tevékenység végzését.

E miatt érdemes a torrentklienseben:

* lecsökkenteni az egyszerre megnyitható kapcsolatok számát (akár 100 darab alá is)

* a maximális le- és feltöltési sebességet a csomagban foglalt sebesség 80%-ra (30 Mb/s esetén ez 24 Mb/s) vagy alá

* kikapcsolni a PeX-et és a DHT-t

2016. febr. 22. 21:53

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!