Miért lehet az, hogy a maximum sebesség 450kb/s a letöltés, pedig lefutattam egy sebességtesztelőst, és ott a letöltés 3.7 3.8mb/s, feltöltés 1.3mb/s vagy hogy jött ki. Sőt, néha 0b/s is ki ír. Szerintetek? Am LÉNYEG:
2 gép van, és vagy 6 -an vagyunk telóval a neten. Amikor nemjöttem fel(most nagyszülőkhöz stb jöttem fel de ez nem publik), akkor nagy ritkán volt a laptop bekapcsolva, szóval otthon csak a gépem és 3 teló volt, akkor 460kb/s töltött le, most itt vagyok (feljöttem nagyszülőkhöz ittvan az egyik nagybácsim) és itt van a 6 telós eset. Van úgy, hogy amikor letöltök, 35/50kb/s -al tölti, utánna felmegy 150kb/s, aztán 160/kbs aztán le megy újra.. Kábelnet +Szamosnet..
Valakinek valami ötlet, hogy a netem miért ilyen lassan tölt le? Eddig 450kb/s-el töltött.. De még az akkor is kevés volt sztem
Eloszor is tegyuk tisztaba a bit es a Bajt kozotti kulonbseget. 1 Bajt = 8 bit
Emiatt:
1 MB/s = 8 Mb/s
450 kB/s = 3.6 Mb/s
A tovabbi csokkenesre pedig tavolrol nehez magyarazatot adni. Lehet hogy minden eszkoz kommunikal valamit az interneten, igy elhasznaljak a savszelesseget. Lehet, hogy egy torrentkliens fut valahol, ami onmagaban megeszik ennyit. Az is lehet, hogy haldoklik a router, nem bir ennyi eszkozt, ekkora sebesseget.
Es persze lehet a vonal hibaja is. De ha a speedtest az elofizetes szerinti maximumot mutatta, akkor ezt kizarnam.
Ha a modem moge van egy router kotve, akkor a router allapotat lehet tesztelni ugy, hogy kiveszed. Ha direktben leadja a sebesseget, de routerrel egyutt nem, akkor a router rossz.
Ha nem akarsz vacakolni, akkor hivd fel az ugyfelszolgalatot es megallapitjak ha valami gond van.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!