Kezdőoldal » Számítástechnika » Internet » Kártyával fizetni a neten?

Kártyával fizetni a neten?

Figyelt kérdés
ha bankkártyával fizetek közvetlenül, nem paypallal, akkor ha veszek valamit, az ahonnan veszem lenyúlhatja a pénzem, vagy ez csak babona?
2010. márc. 28. 21:56
 1/6 anonim ***** válasza:
Hogyan tudsz bankkártyával közvetlenül fizetni? Szerintem sehogy. A lenyúlás azt jelentheti, hogy te átutalod a pénzt, és ő nem küldi az árút. Megbízható környezetben kell vásárolni. A híd alatt az életben is leüthetnek, azt viszik a manit.
2010. márc. 28. 22:36
 2/6 A kérdező kommentje:
Hogy-hogy? Hát fizetési módot válaszot és nem azt hogy paypal, vagy akármi, hanem azt, hogy credit card. Akkor ott kéri a kártyszámot, érvényességet ilyesmit, számlázási címet és ki van fizetve. Mint a boltban, semmi más pluszt nem vonnak le.
2010. márc. 28. 22:58
 3/6 bp1985 ***** válasza:
Az eladónak semmi köze az érvényességi idejéhez, kártyaszámhoz, pinkódhoz, stb. Ezt hívják átverésnek.
2010. márc. 29. 00:51
 4/6 A kérdező kommentje:

A válaszolók biztos a teszveszig látnak el csak.

Én fizettem már egy csomószor így (leginkább játékokhoz vettem dolgokat), ahogy mondod, azonnal ott volt amit vettem, az email címemre pedig érkezett is a számla. Semmi gond nem volt vele, de lehetőleg ne olyan oldalon vásárolj be, amit senki sem látogat. Én is olyanoknál vásárolok, amit játszik pár százezer ember és ők is így vásárlonak, lévén, vagy amerikában fizetsz készpénzzel, vagy paypal, vagy bankkártya. Ennyi.

2010. márc. 29. 01:05
 5/6 A kérdező kommentje:
Most egy kevésbé népszerű oldalról szándékozok vásárolni és ezért vagyok kíváncsi, hogy ez mennyire babona? mert nekem még sosem volt bajom, de nem tudom, hogy ez akárhol simán megy-e, hogy működik.
2010. márc. 29. 01:06
 6/6 anonim ***** válasza:

Egy .ru domainről mondjuk nem fizetnék kártyával...

A fizetési oldal általában valamelyik bank saját kártyás fizetési oldala. Magyarországon leginkább az OTPBank kártyás fizetési oldalát használják, ez mondjuk megbízható, mert ilyenkor nem az idegennek adod oda a kártyád adatait, hanem egy nemzetközileg ismert és jó hírnevű banknak. Ők biztosan nem fognak a kártyád adataival visszaélni és később lehúzni. Így azt mondom, hogy biztonságos s fizetés kártyával.

A másik fele az eladó oldala... Az lehet, hogy kifizeted az árut, ő meg b@szik elküldeni. Tehát átver. Ez más tészta, ilyen sajnos többször előfordulhat. Én éppen ezért csak bevált helyen vásárolok, ahonnan meg is kapom az árut.

2010. márc. 29. 07:27

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!